Sügisel kipub tihtipeale kõrvitsaid üle jääma ning saavad otsa ideed, kuidas neid kõiki ära kasutada. Siin on teile veel üks väga maitsev ja suurepärane retsept, et seda mõnusat kõrvitsat ka hilisematel kuudel maitsva moosi näol nautida.
Selles maitseküllases kõrvitsamoosis tulevad esile need sügisesed ja mõnusad kõrvitsapirukale omased vürtsid ning veidi ingverit. Nautige sügise maitset igal aastaajal! See moos sobib ideaalselt kokku juustuga või kasutage seda näiteks oma küpsetistes, valmistades maitsvaid kõrvitsapirukaid, -muffineid või küpsiseid.
Kui teile meeldib kõrvits, meeldib see moos teile kindlasti!
Asetage kõrvits potti. Lisage juurde vesi, riivitud ingver ja vürtsid ning laske segul keema tõusta.
Hautage madalal kuumusel 30-40 minutit, kuni kõrvits on pehme.
Eemaldage potist kaneelipulk ning blenderdage segu ühtlaseks.
Kuumutage kõrvitsapüreed madalal kuumusel ning lisage juurde moosisuhkur ja segage, kuni suhkur on lahustunud. Lisage juurde sidrunimahl ning laske segul keema tõusta.
Keetke moosi 5-8 minutit, kuni moosi temperatuur tõuseb 104 kraadini.
Asetage moos purkidesse võimalikult kiiresti ja sulgege purgid õhukindlalt. Hoiustage moosi jahedas ja pimedas kohas.
Kalorid: 61kcalSüsivesikud: 15gValgud: 0.2gRasvad: 0.02gKüllastunud rasvhapped: 0.01gSool: 0.4mgPotassium: 52mgKiudained: 0.1gSugar: 14gA-Vitamiin: 1252IUC-Vitamiin: 2mgKaltsium: 4mgRaud: 0.1mgMagneesium: 2mg