Karjala pirukas (retsept)

Viimati uuendatud: 10/11/2023
Keskmine hinnang: 5 (1 hääl)

Karjala pirukas retsept

Olge valmis proovima seda Soome traditsioonilist karjala pirukate retsepti. Need veetlevad küpsetised on olnud Soome köögi põhitoiduks juba põlvkondade vältel. Kujutage ette õhukest ja õrna rukkikoorikut, mis on täidetud kreemja riisipudruga. Karjala pirukas sobib imehästi serveerimiseks koos meie munavõiga.

Karjala pirukas

Keskmine hinnang: 5 (1 hääl)
Prindi Pin Kommenteeri
Ettevalmistuse aeg: 1 hour
Küpsetusaeg: 45 minutes
Aeg kokku: 1 hour 45 minutes
Portsionit: 22
Kalorid: 171kcal

Koostisosad 

Riisitäidis

  • 230 g tärkliserikast riisi (nt arborio riisi)
  • 100 ml vett
  • 1 liiter piima
  • 1 tl soola

Tainas

  • 190 g rukkijahu (+rullimiseks)
  • 90 g nisujahu
  • 2 tl soola
  • 210 ml vett
  • 1 spl taimeõli

Peale

  • 20 g sulatatud võid

Valmistamine

Riisitäidis

  1. Lisage vesi ja piim kastrulisse ning laske sel keema tõusta. Seejärel loputage riis ja lisage piimale.
  2. Keetke, aeg-ajalt segades, kuni puder on paks ja riis pooleldi keenud (20-30 minutit). Lõpuks lisage sool ja laske jahtuda.

Taina valmistamine

  1. Lisage kaussi rukki- ja nisujahu, õli, sool ja vesi. Sõtkuge tainas ühtlaseks.
  2. Rullige tainas rukkijahu abil umbes 3 mm paksuseks. Lõigake tainast vormi või ümberpööratud joogiklaasi abil 7 cm ringid.
  3. Rullige iga ring õhemaks ja veidi ovaalseks (suurus peaks jääma umbes 14 x 17 cm).
  4. Virnastage tainalehed üksteise peale, puistades kihtide vahele veidi jahu.

Täitmine

  1. Kuumutage ahi 300 kraadini. Või kui see ei ole võimalik, siis nii kõrgele temperatuurile kui võimalik.
  2. Kandke täidis taina keskele ovaalsele alale, jättes servadesse 3 cm pööramisruumi.
  3. Tõstke sõrmedega taina servad üles ja vajutage riisi peale.

Küpsetamine

  1. Raputage küpsetusplaadile veidi rukkijahu, et pirukad kinni ei jääks. NB! Ärge kasutage küpsetuspaberit, see võib süttida!
  2. Tõstke pirukad küpsetusplaadile ja küpsetage 300 °C juures umbes 12 minutit, kuni pirukad on kuldpruunid.
  3. Pärast ahjust väljavõtmist pintseldage kohe peale sulatatud või. On maitse küsimus, kas eelistate pirukaid süüa värskelt ja krõbedana või pehmemana, kui olete veidi aega oodanud.
  4. Serveerige koos meie koduse munavõiga.

Toitumisalane teave

Kalorid: 171kcalSüsivesikud: 20gValgud: 5gRasvad: 8gKüllastunud rasvhapped: 4gKolesterool: 62mgSool: 493mgKiudained: 1gSugar: 2g

Teie isiklikud märkmed

Proovisite seda retsepti?Märkige @Parimad_Retseptid või lisage tag #parimadretseptid!

Veel retsepte kategoorias - Soolased pirukad ja küpsetised

    Lisa kommentaar

    Sinu e-postiaadressi ei avaldata. Nõutavad väljad on tähistatud *-ga

    Maksimaalne faili üleslaadimise suurus: 10 MB. Saate üles laadida: pilt, video. Pane failid siia

    Populaarsed retseptid:
    Toitumisalane teave
    Kalorid
    171
    % päevasest väärtusest *
    Rasvad
     
    8
    g
    12
    %
    Küllastunud rasvhapped
     
    4
    g
    25
    %
    Kolesterool
     
    62
    mg
    21
    %
    Sool
     
    493
    mg
    21
    %
    Süsivesikud
     
    20
    g
    7
    %
    Kiudained
     
    1
    g
    4
    %
    Sugar
     
    2
    g
    2
    %
    Valgud
     
    5
    g
    10
    %
    * Protsendiline päevane väärtus põhineb 2000 kcal energiakulul. Teie igapäevane väärtus võib olla kõrgem või madalam sõltuvalt teie päevasest kalorite vajadusest.