Ketšupi retsept

Ketšupi retsept

Olge valmis lisama kõikidele oma lemmikroogadele värsket maitset selle omatehtud ketšupi retseptiga, mida on lihtne valmistada ja millele on võimatu vastu panna. Võimalused ketšupi kasutamiseks on lõputud, mistõttu on hea, kui teil on alati pudel omatehtud ketšupit käepärast. Unustage poest ostetud kraam ja proovige seda maitsvat kodust ketšupit! Enamik tomatikastmeid valmistatakse Roma- või ploomtomatitest, kuna nende niiskusesisaldus on madalam ja maitse on tugev. Võite eksperimenteerida käepäraste tomatitega, nii saab iga partii uue maitsega!

RaskusasteKerge

PortsionKogused
Valmistamise aeg20 minutitKüpsetusaeg1 tundAeg kokku1 tund 20 minutit

Koostisained:


 4 tervet nelki
 1 loorberileht
 1 kaneelipulk
 ¼ tl selleriseemneid
 ¼ tl tšillihelbeid
 ¼ tl vürtspipra terasid
 900 g tomateid
 1 ½ tl soola
 120 ml õunasiidriäädikat
 5 spl pruuni suhkrut
 1 sibul
 1 Anaheimi tšillipipar (valikuline)
 1 küüslauguküüs

Valmistamine:


1

Valmistage ette ruudukujuline ühekordne juustukangas või marli, kuhu mahuvad sisse kõik vürtsid ja mida on võimalik kokku voltida ja kinnitada.

2

Asetage juustukanga keskele nelk, loorberileht, kaneelipulk, selleriseemned, tšillihelbed ja vürtspipra terad. Voltige otsad kokku ja kinnitage kööginööriga.

3

Asetage suurde kastrulisse tomatid, sool, äädikas, suhkur, hakitud sibul, tšillipipar, tükeldatud küüslauk ja eelnevalt valmistatud vürtsikotike.

4

Keetke keskmisel kuumusel umbes 30 minutit, kuni tomatid ja tšilli on pehmed.

5

Eemaldage ja visake vürtsikotike ära. Püreestage kaste, kasutades saumiksrit või blenderit.

6

Valage ketšup läbi peene sõela tagasi kastrulisse. NB! Selle sammuga eemaldatakse kõik seemned.

7

Keetke keskmiselt madalal kuumusel veel 20-30 minutit, kuni ketšup on teie maitse järgi paksenenud.

8

Säilitage suletud klaasanumas külmkapis kuni 3 nädalat.

koostisained

 4 tervet nelki
 1 loorberileht
 1 kaneelipulk
 ¼ tl selleriseemneid
 ¼ tl tšillihelbeid
 ¼ tl vürtspipra terasid
 900 g tomateid
 1 ½ tl soola
 120 ml õunasiidriäädikat
 5 spl pruuni suhkrut
 1 sibul
 1 Anaheimi tšillipipar (valikuline)
 1 küüslauguküüs

Juhised

1

Valmistage ette ruudukujuline ühekordne juustukangas või marli, kuhu mahuvad sisse kõik vürtsid ja mida on võimalik kokku voltida ja kinnitada.

2

Asetage juustukanga keskele nelk, loorberileht, kaneelipulk, selleriseemned, tšillihelbed ja vürtspipra terad. Voltige otsad kokku ja kinnitage kööginööriga.

3

Asetage suurde kastrulisse tomatid, sool, äädikas, suhkur, hakitud sibul, tšillipipar, tükeldatud küüslauk ja eelnevalt valmistatud vürtsikotike.

4

Keetke keskmisel kuumusel umbes 30 minutit, kuni tomatid ja tšilli on pehmed.

5

Eemaldage ja visake vürtsikotike ära. Püreestage kaste, kasutades saumiksrit või blenderit.

6

Valage ketšup läbi peene sõela tagasi kastrulisse. NB! Selle sammuga eemaldatakse kõik seemned.

7

Keetke keskmiselt madalal kuumusel veel 20-30 minutit, kuni ketšup on teie maitse järgi paksenenud.

8

Säilitage suletud klaasanumas külmkapis kuni 3 nädalat.

Ketšupi retsept