Parimad Retseptid logo

Ketšupi retsept

Viimati uuendatud: 10/08/2023
Keskmine hinnang: 5 (1 hääl)

Ketšupi retsept

Olge valmis lisama kõikidele oma lemmikroogadele värsket maitset selle omatehtud ketšupi retseptiga, mida on lihtne valmistada ja millele on võimatu vastu panna. Võimalused ketšupi kasutamiseks on lõputud, mistõttu on hea, kui teil on alati pudel omatehtud ketšupit käepärast. Unustage poest ostetud kraam ja proovige seda maitsvat kodust ketšupit! Enamik tomatikastmeid valmistatakse Roma- või ploomtomatitest, kuna nende niiskusesisaldus on madalam ja maitse on tugev. Võite eksperimenteerida käepäraste tomatitega, nii saab iga partii uue maitsega!

Ketšupi retsept

Keskmine hinnang: 5 (1 hääl)
Prindi Pin Kommenteeri
Ettevalmistuse aeg: 20 minutes
Küpsetusaeg: 1 hour
Aeg kokku: 1 hour 20 minutes
Portsionit: 32
Kalorid: 15kcal

Koostisosad 

  • 4 tervet nelki
  • 1 loorberileht
  • 1 kaneelipulk
  • ¼ tl selleriseemneid
  • ¼ tl tšillihelbeid
  • ¼ tl vürtspipra terasid
  • 900 g tomateid
  • 1 ½ tl soola
  • 120 ml õunasiidriäädikat
  • 5 spl pruuni suhkrut
  • 1 sibul
  • 1 Anaheimi tšillipipar (valikuline)
  • 1 küüslauguküüs

Valmistamine

  1. Valmistage ette ruudukujuline ühekordne juustukangas või marli, kuhu mahuvad sisse kõik vürtsid ja mida on võimalik kokku voltida ja kinnitada.
  2. Asetage juustukanga keskele nelk, loorberileht, kaneelipulk, selleriseemned, tšillihelbed ja vürtspipra terad. Voltige otsad kokku ja kinnitage kööginööriga.
  3. Asetage suurde kastrulisse tomatid, sool, äädikas, suhkur, hakitud sibul, tšillipipar, tükeldatud küüslauk ja eelnevalt valmistatud vürtsikotike.
  4. Keetke keskmisel kuumusel umbes 30 minutit, kuni tomatid ja tšilli on pehmed.
  5. Eemaldage ja visake vürtsikotike ära. Püreestage kaste, kasutades saumiksrit või blenderit.
  6. Valage ketšup läbi peene sõela tagasi kastrulisse. NB! Selle sammuga eemaldatakse kõik seemned.
  7. Keetke keskmiselt madalal kuumusel veel 20-30 minutit, kuni ketšup on teie maitse järgi paksenenud.
  8. Säilitage suletud klaasanumas külmkapis kuni 3 nädalat.

Toitumisalane teave

Portsioni suurus: 1gKalorid: 15kcalSüsivesikud: 3gSool: 117mgSugar: 2g

Teie isiklikud märkmed

Proovisite seda retsepti?Märkige @Parimad_Retseptid või lisage tag #parimadretseptid!

Veel retsepte kategoorias - Kastmed

    5 from 1 vote (1 rating without comment)
    Lisa kommentaar

    Sinu e-postiaadressi ei avaldata. Nõutavad väljad on tähistatud *-ga

    Retsepti hinnang




    Maksimaalne faili üleslaadimise suurus: 10 MB. Saate üles laadida: pilt, video. Pane failid siia

    Populaarsed retseptid:
    Toitumisalane teave
    Portsioni suurus
     
    1 g
    Kalorid
    15
    % päevasest väärtusest *
    Sool
     
    117
    mg
    5
    %
    Süsivesikud
     
    3
    g
    1
    %
    Sugar
     
    2
    g
    2
    %
    * Protsendiline päevane väärtus põhineb 2000 kcal energiakulul. Teie igapäevane väärtus võib olla kõrgem või madalam sõltuvalt teie päevasest kalorite vajadusest.