Pasta Bolognese (retsept)

Viimati uuendatud: 10/08/2023
Keskmine hinnang: 5 (1 hääl)

Pasta Bolognese retsept

Selle Pasta Bolognese valmistamiseks on vaja palju tööd. Bolognese nime all tuntud peent veiselihakastet keedetakse mitu tundi, et tuua välja iga komponendi fantastilised maitsed. Et saavutada pastas sisalduvast tärklisest satiinne ja kreemjas tekstuur, kombineerige see tagliatelle või oma lemmikpastaga.Serveerige seda krõbeda Itaalia leivaga.

Pasta Bolognese

Keskmine hinnang: 5 (1 hääl)
Prindi Pin Kommenteeri
Ettevalmistuse aeg: 20 minutes
Küpsetusaeg: 2 hours 40 minutes
Aeg kokku: 3 hours
Portsionit: 4
Kalorid: 607kcal

Koostisosad 

  • 60 g peekonit (kuubikuteks lõigatud)
  • 1 ½ porgandit (kuubikuteks lõigatud)
  • 1 ½ varssellerit (kuubikuteks lõigatud)
  • 1 sibul (peeneks tükeldatud)
  • 1 ½ spl ekstra-neitsioliiviõli
  • 230 g veiselihahakkliha
  • 230 g sealihahakkliha
  • 60 ml kuiva valget veini
  • 400 g konserveeritud terveid kooritud tomateid (nõrutatud)
  • ¼ tl jahvatatud muskaatpähklit
  • ¼ tl soola
  • tl purustatud punast pipart
  • 120 ml veiselihapuljongit
  • 30 ml vahukoort
  • 230 g tagliatelle pastat
  • 15 g riivitud parmesani juustu

Valmistamine

  1. Praadige peekonit pannil keskmisel kuumusel 7-8 minutit või kuni see on kogu oma rasva välja lasknud ja krõbedaks muutunud. Lisage sibul, porgand ja seller. Hautage 7-8 minutit või kuni sibul on läbipaistev. Asetage kõrvale.
  2. Kuumutage oliiviõli kastrulis keskmisel kuumusel. Lisage veise- ja seahakkliha ning keetke umbes 7-8 minutit aeg-ajalt segades, kuni see pruunistub.
  3. Lisage hulka peekoni-juurvilja segu ning lisage hulka vein. Alandage kuumust keskmiselt madalale ja keetke 13-15 minutit või kuni vein on aurustunud ja pott on peaaegu kuiv. Lisage sool, punane pipar, muskaatpähkel ja tomatid. Pärast umbes 5-minutilist keetmist purustage tomatid lusika tagaküljega.
  4. Keerake kuumus kõige madalamale ja lisage kastrulisse veiselihapuljong ja vahukoor. Keetke vähemalt kaks tundi kergelt kaetud kaanega, segades samal ajal perioodiliselt.
  5. Vahepeal täitke suur kastrul kergelt soolatud veega ja laske sel keema tõusta. Keetke Tagliatelle pastat umbes 8 minutit või kuni al dente. Nõrutage pasta ettevaatlikult ning jätke alles 1 tass pastavett.
  6. Lisage Tagliatelle pasta Bolognese-kastmele ning vajadusel lisage juurde pastavett, et kaste oleks paraja konsistensiga. Lisage peale riivitud parmesani juustu.

Toitumisalane teave

Kalorid: 607kcalSüsivesikud: 55gValgud: 34gRasvad: 27gKüllastunud rasvhapped: 10gKolesterool: 95mgSool: 544mgKiudained: 5gSugar: 9g

Teie isiklikud märkmed

Proovisite seda retsepti?Märkige @Parimad_Retseptid või lisage tag #parimadretseptid!

Veel retsepte kategoorias - Pastaroad

    Lisa kommentaar

    Sinu e-postiaadressi ei avaldata. Nõutavad väljad on tähistatud *-ga

    Maksimaalne faili üleslaadimise suurus: 10 MB. Saate üles laadida: pilt, video. Pane failid siia

    Populaarsed retseptid:
    Toitumisalane teave
    Kalorid
    607
    % päevasest väärtusest *
    Rasvad
     
    27
    g
    42
    %
    Küllastunud rasvhapped
     
    10
    g
    63
    %
    Kolesterool
     
    95
    mg
    32
    %
    Sool
     
    544
    mg
    24
    %
    Süsivesikud
     
    55
    g
    18
    %
    Kiudained
     
    5
    g
    21
    %
    Sugar
     
    9
    g
    10
    %
    Valgud
     
    34
    g
    68
    %
    * Protsendiline päevane väärtus põhineb 2000 kcal energiakulul. Teie igapäevane väärtus võib olla kõrgem või madalam sõltuvalt teie päevasest kalorite vajadusest.