Go Back
+ servings

Beef Wellington

See Beef Wellingtoni retsept annab tulemuseks mõnusa õrna ja mahlase veiseliha sisefilee maitseküllase sinepi, seente ja singi kihiga, kaetud pealt krõbeda lehttainaga. See roog on lihtne ning valmib umbes tunniga.
Keskmine hinnang: 4 (2 häält)
Prindi Pin
Ettevalmistuse aeg: 20 minutes
Küpsetusaeg: 55 minutes
Aeg kokku: 1 hour 15 minutes
Portsionit: 8
Kalorid: 581kcal

Koostisosad 

  • 1 kg veise sisefileed
  • soola ja pipart maitsestamiseks
  • 2 spl oliiviõli
  • 500 g seeni
  • 15 g hakitud sibulat
  • 3 küüslauguküünt
  • 7 viilu prosciuttot
  • 3 spl kollast sinepit
  • 1 lehttaina leht
  • 2 muna

Valmistamine

  1. Maitsestage veise sisefilee julgelt soola ja pipraga. Kuumutage oliiviõli pannil ning praadige liha igalt küljelt 2-3 minutit, kuni kuldpruuniks. Asetage jahtuma.
  2. Blenderdage seened, küüslauk ja sibul ühtlaseks püreeks. Kuumutage õli pannil ning lisage püree. Kuumutage püreed, kuni vedelik aurustub. Asetage jahtuma.
  3. Rullige lahti toidukile ning asetage kilele prosciutto viilud ühtlase kihina. Asetage prosciutto peale seenepüree ning selle peale lihatükk. Rullige veise sisefilee tükk prosciutto ja seentega tihedalt toidukilesse. Rullige toidukile otsad kinni. Asetage külmikusse 30 minutiks jahtuma.
  4. Eelsoojendage ahi 200 kraadini. Rullige lehttainas kergelt jahusel pinnal laiemaks. Asetage kaetud lihatükk ilma toidukileta keskele. Määrige lihatükki munaga ning seejärel mässige taina sisse ja vajutage otsad kinni. Määrige tainast pealt munaga.
  5. Küpsetage eelsoojendatud ahjus umbes 45 minutit, kuni tainas on pealt kuldpruun. Võtke ahjust ja laske enne serveerimist 10 minutit jahtuda.

Toitumisalane teave

Kalorid: 581kcalSüsivesikud: 17gValgud: 29gRasvad: 44gKüllastunud rasvhapped: 15gKolesterool: 129mgSool: 229mgPotassium: 630mgKiudained: 1gSugar: 2gA-Vitamiin: 64IUC-Vitamiin: 2mgKaltsium: 26mgRaud: 4mgMagneesium: 40mg

Teie isiklikud märkmed

Proovisite seda retsepti?Märkige @Parimad_Retseptid või lisage tag #parimadretseptid!