Go Back
+ servings

Bechamel kaste ehk valge kaste

Keskmine hinnang: 5 (1 hääl)
Prindi Pin
Ettevalmistuse aeg: 5 minutes
Küpsetusaeg: 15 minutes
Aeg kokku: 20 minutes
Portsionit: 4
Kalorid: 214kcal

Koostisosad 

  • 500 ml piima
  • 50 g soolamata võid
  • 50 g jahu
  • ¼ tl peensoola
  • 1 näputäis värskelt riivitud muskaatpähklit
  • Parmigiano reggiano juust (valikuline)

Valmistamine

  1. Sulatage või kastrulis madalal kuumusel. Lisage sõelutud jahu ning segage vispliga kiiresti. Vispeldage, kuni segu on ühtlane ja ilma tükkideta.
  2. Keetke 30 sek-1 min, et jahu muutuks maitsvamaks ja imaks võirasvu. Nüüd asetage kõrvale ja laske jahtuda.
  3. Vahepeal kuumutage piim, ilma et see keema hakkaks ning seejärel valage aeglaselt jahusegule, samal ajal vispliga tugevalt segades, et vältida klompide tekkimist.
  4. Asetage segu tagasi madalale kuumusele ning kuumutage, pidevalt segades, umbes 10-15 minutit, kuni segu on üsna paks. NB! Kaste on valmis, kui see kleepub puulusika tagaküljele.
  5. Lisage maitse järgi näpuotsatäis peensoola ja riivitud muskaatpähklit. Veelgi rikkalikuma maitse saamiseks lisage veidi Parmigiano reggiano juustu (valikuline).

Toitumisalane teave

Portsioni suurus: 125gKalorid: 214kcalSüsivesikud: 16gValgud: 5gRasvad: 14gKüllastunud rasvhapped: 9gKolesterool: 41mgSool: 226mgKiudained: 1gSugar: 8g

Teie isiklikud märkmed

Proovisite seda retsepti?Märkige @Parimad_Retseptid või lisage tag #parimadretseptid!