Vareenikud on klassikalised Ukraina pelmeenid, mille erinevad variandid on tuntud nii Poolas, Venemaal kui ka meil siin, Eestis. Mis on nende erinevused? Võib öelda, et enamasti on tegemist täidise valikuga. Erinevates regioonides kasutatakse erinevaid täidiseid, vahel ka magusaid.
Need maitsvad kartuli-, sibula- ja peekonitäidisega vareenikud viivad keele alla ning tekitavad mõnusalt koduse tunde. Üks asi, mis on kindel, on see, et need on 100% paremad poest ostetutest. Taina ja täidise valmistamine ei ole üldse keeruline ning täidist võite modifitseerida oma soovi ja maitse järgi. Täidist saate lisada täpselt nii palju või vähe, kui soovite!
Mõnus viis neid vareenikuid ka taimetoitlastele sõbralikuks teha on asendada peekon näiteks seentega. Kartul, sibul ja seened sobivad oivaliselt kokku ning hapu särtsu lisamiseks võib lisada ka hapukapsast!
Vareenikud kartuli ja peekoniga
Need maitsvad Ukrainast pärit Vareenikud kartuli ja peekoniga tekitavad mõnusa kodutunde!
Koorige ja keetke kartulid pehmeks. Keetmise ajal valmistage tainas.
Segage omavahel kokku jahu ja sool. Lisage juurde muna ning külm vesi ja segage tainakonksuga ühtlaseks tainaks. Asetage tainas kaussi, katke rätikuga ning laske 30 minutit seista.
Täidis
Tükeldage ja praadige pannil peekon. Eemaldage peekon pannilt ja asetage kõrvale.
Praadige sibulat peekonirasvas 20 min, kuni sibul on karamelliseerunud.
Purustage kartulid pudruks ja lisage juurde või, peekon, sibul ja segage läbi. Lisage maitse järgi soola ja pipart.
Vareenikute kokkupanek
Jagage tainas neljaks ning vormige neist pallid. Rullige üks tainapall jahuga kaetud pinnal umbes 1,5 mm paksuseks. Lõigake tainast välja 5-7 cm diameetriga ringid.
Asetage teelusikatäis kartulitäidist taina keskkohast veidi kõrvale. Voltige tainas ümber täidise poolkuu kujuliseks ning vajutage ääred kinni. Korrake sama ülejäänud tainaga.
Pange potis vesi keema. Lisage juurde soola ning asetage vareenikud keevasse vette. NB! Segage, et nad põhja külge kinni ei jääks.
Kui vareenikud tulevad vee pinnale, eemaldage need veest ning praadige võis, kuni need on mõlemalt poolt kuldpruunid.
* Protsendiline päevane väärtus põhineb 2000 kcal energiakulul. Teie igapäevane väärtus võib olla kõrgem või madalam sõltuvalt teie päevasest kalorite vajadusest.
Küpsiste nõusoleku haldamine
Parima kasutuskogemuse pakkumiseks kasutame selliseid tehnoloogiaid nagu küpsised, et salvestada ja/või pääseda ligi seadme andmetele. Nende tehnoloogiatega nõustumine võimaldab meil töödelda selliseid andmeid nagu sirvimiskäitumine või unikaalsed ID-d sellel saidil. Nõusoleku andmata jätmine või selle tühistamine võib mõjutada teatud funktsioone negatiivselt.
Funktsionaalne
Always active
Tehniline salvestamine või juurdepääs on rangelt vajalik seaduslikul eesmärgil, et võimaldada konkreetse teenuse kasutamist, mida tellija või kasutaja on selgesõnaliselt taotlenud, või ainuüksi elektroonilise sidevõrgu kaudu toimuva side edastamiseks.
Preferences
The technical storage or access is necessary for the legitimate purpose of storing preferences that are not requested by the subscriber or user.
Statistika
The technical storage or access that is used exclusively for statistical purposes.Tehniline salvestamine või juurdepääs, mida kasutatakse ainult anonüümsetel statistilistel eesmärkidel. Ilma kohtukutse, internetiteenuse pakkuja vabatahtliku nõusoleku või kolmanda isiku täiendavate andmeteta ei saa ainuüksi sel eesmärgil salvestatud või välja otsitud teavet tavaliselt kasutada teie tuvastamiseks.
Turundus
Tehniline salvestamine või juurdepääs on vajalik selleks, et luua kasutaja profiilid reklaami saatmiseks või jälgida kasutajat veebilehel või mitmel veebilehel sarnastel turunduslikel eesmärkidel.