Pirni-sinihallitusjuustu pirukas (retsept)

Viimati uuendatud: 22/09/2023
Keskmine hinnang: 5 (1 hääl)

Pirni-sinihallitusjuustu pirukas retsept

Proovige midagi uut ja erilist selle maitseterikka pirni-sinihallitusjuustu piruka näol. See pirukas on tehtud õhulisest lehttainast, mille peale on laotud õhukesed pirniviilud koos mureda sinihallitusjuustu ning meega. See sobib väga hästi ka taimetoitlastele.

Siin retseptis tulevad väga hästi kokku sinihallitusjuustu soolane maitse ja pirnide magus pool. Miskipärast sobib sinihallitusjuust pirniga suurepäraselt kokku ning see retsept on selle ehtne näide. Kui niristada piruka peale veel veidi mett, teeb see ideaalse kombinatsiooni, mis sobib hästi nautimiseks teie lemmikveiniga.

Pirni-sinihallitusjuustu pirukas

See maitseküllane pirni-sinihallitusjuustu pirukas on valmistatud õhukestest pirniviiludest ja sinihallitusjuustust kergel lehttainal. Nautige seda erilist maitsekombinatsiooni hea veini kõrvale.
Keskmine hinnang: 5 (1 hääl)
Prindi Pin Kommenteeri
Ettevalmistuse aeg: 25 minutes
Küpsetusaeg: 35 minutes
Aeg kokku: 1 hour
Portsionit: 7
Kalorid: 541kcal

Koostisosad 

  • 1 leht lehttainast
  • 230 g blanseeritud mandleid
  • 50 g suhkrut
  • ½ spl külma vett
  • 4 viilutatud ja kooritud pirni
  • 2 spl mett
  • 80 g sinihallitusjuustu
  • 1 suur muna

Valmistamine

  1. Eelsoojendage ahi 200 kraadini.
  2. Lõigake lehttainas kaheks suureks ristkülikuks. Asetage üks lehttaina leht küpsetuspaberiga kaetud ahjupannile. Jätke teine pool alles, seda enam ei kasutata.
  3. Tõmmake noaga tainasse jooned 2 cm kaugusel servast peaaegu läbi taina, et tekiks n-ö raam. Torgake kahvliga tekkinud servadesse augud, et tainas ei paisuks liiga palju küpsemise ajal.
  4. Segage kokku mandlid, suhkur ja vesi ning blenderdage see ühtlaseks püreeks. Määrige püree ühtlase kihina taina keskele.
  5. Laduge pirnuviilud mandlipüree kihi peale ning niristage üle meega. Kõige peale raputage sinihallitusjuustupuru.
  6. Kloppige muna kahvliga lahti ning pintseldage tainaservi kergelt munaga.
  7. Küpsetage pirukat eelsoojendatud ahjus 25-30 minutit, kuni tainas on kuldpruun. Laske enne lahti lõikamist pirukal veidi jahtuda.

Toitumisalane teave

Kalorid: 541kcalSüsivesikud: 50gValgud: 13gRasvad: 35gKüllastunud rasvhapped: 7gKolesterool: 35mgSool: 236mgPotassium: 398mgKiudained: 7gSugar: 24gA-Vitamiin: 154IUC-Vitamiin: 4mgKaltsium: 155mgRaud: 2mgMagneesium: 104mg

Teie isiklikud märkmed

Proovisite seda retsepti?Märkige @Parimad_Retseptid või lisage tag #parimadretseptid!

Veel retsepte kategoorias - Soolased pirukad ja küpsetised

    Lisa kommentaar

    Sinu e-postiaadressi ei avaldata. Nõutavad väljad on tähistatud *-ga

    Maksimaalne faili üleslaadimise suurus: 10 MB. Saate üles laadida: pilt, video. Pane failid siia

    Populaarsed retseptid:
    Toitumisalane teave
    Kalorid
    541
    % päevasest väärtusest *
    Rasvad
     
    35
    g
    54
    %
    Küllastunud rasvhapped
     
    7
    g
    44
    %
    Kolesterool
     
    35
    mg
    12
    %
    Sool
     
    236
    mg
    10
    %
    Potassium
     
    398
    mg
    11
    %
    Süsivesikud
     
    50
    g
    17
    %
    Kiudained
     
    7
    g
    29
    %
    Sugar
     
    24
    g
    27
    %
    Valgud
     
    13
    g
    26
    %
    A-Vitamiin
     
    154
    IU
    3
    %
    C-Vitamiin
     
    4
    mg
    5
    %
    Kaltsium
     
    155
    mg
    16
    %
    Raud
     
    2
    mg
    11
    %
    Magneesium
     
    104
    mg
    26
    %
    * Protsendiline päevane väärtus põhineb 2000 kcal energiakulul. Teie igapäevane väärtus võib olla kõrgem või madalam sõltuvalt teie päevasest kalorite vajadusest.