Baklava (retsept)

Viimati uuendatud: 10/08/2023
Keskmine hinnang: 5 (1 hääl)

Baklava retsept

Valmistuge sisenema Lähis-Ida maitsete lummavasse maailma selle sensatsioonilise baklava retseptiga! Õrnad õhukesed filo-tainast kihid on ohtralt pintseldatud sulatatud võiga ja täidetud harmoonilise hakitud pähklite ja aromaatsete vürtside seguga ning üle valatud magusa meesiirupiga. Iga suutäis on naudingu teekond, kus krõmpsuv, pähkline ja siirupine maitse on ideaalses tasakaalus.

Baklava

Keskmine hinnang: 5 (1 hääl)
Prindi Pin Kommenteeri
Ettevalmistuse aeg: 40 minutes
Küpsetusaeg: 2 hours
Aeg kokku: 2 hours 40 minutes
Portsionit: 24
Kalorid: 398kcal

Koostisosad 

Baklava

  • 600 g filo-tainast
  • 500 g hakitud kreeka pähkleid
  • 2 tl jahvatatud kaneeli
  • 2 tl jahvatatud nelki
  • 300 g soolata võid
  • mõned terved nelgid kaunistamiseks (valikuline)

Siirup

  • 600 g suhkrut
  • 400 ml vett
  • 80 g mett või glükoosi
  • 1 sidruni või apelsini koor
  • 1 kaneelipulk

Valmistamine

Baklava

  1. Sulatage või kastrulis madalal kuumusel ning määrige küpsetusvormi põhi ja küljed võiga (selle baklava retsepti jaoks vajate suurt küpsetuspanni, mis on umbes 30x40 cm).
  2. Laotage umbes 10-12 filotaina lehte ükshaaval koogivormi põhja, piserdades iga lehte kindlasti sulatatud võiga.
  3. Segage suures kausis omavahel kokku hakitud pähklid, kaneel ja jahvatatud nelk. Valage 3/4 pähklisegust põhjale ja jätkake baklava pealispinna moodustamist.
  4. Selleks asetage peale ülejäänud filotaina lehed, pintseldades igat kihti sulatatud võiga ja puistades iga kihi vahele veidi ülejäänud pählisegust.
  5. Asetage baklava 15 minutiks külmkappi, et seda oleks lihtsam tükkideks lõigata. Seejärel võtke külmikust välja ja lõigake terava noa abil tükkideks.
  6. NB! Kui teile meeldib nelgi maitse, asetage iga baklava tüki keskele üks terve nelk ja piserdage selle peale veidi külma vett.
  7. Kuumutage ahi 150 kraadini ning asetage baklava eelsoojendatud ahju alumisele restile (nii ülemine kui ka alumine kütteelement sisse lülitatud) ja küpsetage umbes 1,5- 2 tundi, kuni kõik tainakihid on krõbedad ja kuldsed.

Siirup

  1. Segage väikeses potis kõik siirupi koostisosad (v.a mesi) kokku ja kuumutage keemiseni.
  2. Keetke umbes 2 minutit, kuni suhkur on lahustunud. Seejärel eemaldage tulelt ja segage hulka mesi. Laske siirupil täielikult jahtuda.
  3. Kui baklava on valmis, kallake külm siirup aeglaselt kuuma baklava peale, et see saaks sisse imenduda.
  4. Laske baklaval enne serveerimist täielikult jahtuda.

Toitumisalane teave

Kalorid: 398kcalSüsivesikud: 42gValgud: 5gRasvad: 25gKüllastunud rasvhapped: 8gKolesterool: 27mgSool: 107mgKiudained: 2gSugar: 28g

Teie isiklikud märkmed

Proovisite seda retsepti?Märkige @Parimad_Retseptid või lisage tag #parimadretseptid!

Veel retsepte kategoorias - Magusad pirukad ja küpsetised

    Lisa kommentaar

    Sinu e-postiaadressi ei avaldata. Nõutavad väljad on tähistatud *-ga

    Maksimaalne faili üleslaadimise suurus: 10 MB. Saate üles laadida: pilt, video. Pane failid siia

    Populaarsed retseptid:
    Toitumisalane teave
    Kalorid
    398
    % päevasest väärtusest *
    Rasvad
     
    25
    g
    38
    %
    Küllastunud rasvhapped
     
    8
    g
    50
    %
    Kolesterool
     
    27
    mg
    9
    %
    Sool
     
    107
    mg
    5
    %
    Süsivesikud
     
    42
    g
    14
    %
    Kiudained
     
    2
    g
    8
    %
    Sugar
     
    28
    g
    31
    %
    Valgud
     
    5
    g
    10
    %
    * Protsendiline päevane väärtus põhineb 2000 kcal energiakulul. Teie igapäevane väärtus võib olla kõrgem või madalam sõltuvalt teie päevasest kalorite vajadusest.