See retsept on traditsiooniline ja autentne viis valmistada neid maitsvaid Jaapanist pärit pelmeene ehk Gyozasid. Väljastpoolt kuldsed ja krõbedad ning seest pehme lihatäidisega pelmeenid on üle maailma kuulsad ning paljude lemmikud.
Traditsiooniliselt serveeritakse Jaapanis Gyozat ühe osana mitmeosalisest einest või siis kõrvalroana. Mõnedele samas meeldib teha neid hästi suur ports ja ka need üksi koos õige kastmega sobivad mõnusaks eineks.
Segage kapsas ja pool soolast ning jätke kõrvale kaussi seisma 20 minutiks.
Asetage ülejäänud täidise koostisosad suurde kaussi. Pigistage vesi seisnud kapsast välja ning lisage kapsas täidisele juurde.
Segage kätega täidis läbi.
Puistake küpsetuspannile 1 tl maisitärklist.
Asetage 1 wontoni leht peopesale. Kastke sõrm vette ning tehke wontoni pool äärt sõrmega märjaks.
Asetage wontoni lehele 1 spl täidist. Voltige kokku ning voltige pöidla abil äärde sisse 4 volti. Vajutage ääred kokku ning asetage küpsetuspannile. Korrake sama ka teiste pelmeenidega.
Kuumutage pannil 1 spl õli. Asetage pannile u 12 pelmeeni või vastavalt nii palju, kui mahub. Praadige, kuni alumine pool on kergelt kuldne. Seejärel valage peale 80 ml vett ning katke pann kaanega.
Küpsetage pelmeene, kuni vesi on täielikult aurustunud 3-4 minutit. Pealmine pool peaks muutuma läbipaistvaks.
Serveerige endale sobiva kastmega, näiteks sojakastmega.
Kalorid: 67kcalSüsivesikud: 5gValgud: 3gRasvad: 4gKüllastunud rasvhapped: 1gKolesterool: 10mgSool: 126mgPotassium: 53mgKiudained: 0.3gSugar: 0.1gA-Vitamiin: 60IUC-Vitamiin: 2mgKaltsium: 8mgRaud: 0.4mgMagneesium: 5mg