Gyoza (retsept)

Viimati uuendatud: 25/10/2023
Keskmine hinnang: 5 (1 hääl)

Gyoza retsept

See retsept on traditsiooniline ja autentne viis valmistada neid maitsvaid Jaapanist pärit pelmeene ehk Gyozasid. Väljastpoolt kuldsed ja krõbedad ning seest pehme lihatäidisega pelmeenid on üle maailma kuulsad ning paljude lemmikud.

Traditsiooniliselt serveeritakse Jaapanis Gyozat ühe osana mitmeosalisest einest või siis kõrvalroana. Mõnedele samas meeldib teha neid hästi suur ports ja ka need üksi koos õige kastmega sobivad mõnusaks eineks.

Gyoza

Proovige neid maitsvaid jaapanipäraseid autentseid gyozasid ehk pelmeene selle lihtsa ja kiire retsepti järgi.
Keskmine hinnang: 5 (1 hääl)
Prindi Pin Kommenteeri
Ettevalmistuse aeg: 25 minutes
Küpsetusaeg: 19 minutes
Aeg kokku: 44 minutes
Portsionit: 40 pelmeeni
Kalorid: 67kcal

Koostisosad 

Täidis

  • 140 g hakitud kapsast
  • 1 tl soola
  • 500 g sea hakkliha
  • 50 g hakitud mugullauku
  • 1 purustatud küüslauguküün
  • 1 tl riivitud ingverit
  • 1 tl seesamiõli
  • 1 spl maisitärklist
  • 2 tl sojakastet

Gyoza

  • 1 tl maisitärklist
  • 40 wontoni lehte
  • 3 spl õli

Valmistamine

  1. Segage kapsas ja pool soolast ning jätke kõrvale kaussi seisma 20 minutiks.
  2. Asetage ülejäänud täidise koostisosad suurde kaussi. Pigistage vesi seisnud kapsast välja ning lisage kapsas täidisele juurde.
  3. Segage kätega täidis läbi.
  4. Puistake küpsetuspannile 1 tl maisitärklist.
  5. Asetage 1 wontoni leht peopesale. Kastke sõrm vette ning tehke wontoni pool äärt sõrmega märjaks.
  6. Asetage wontoni lehele 1 spl täidist. Voltige kokku ning voltige pöidla abil äärde sisse 4 volti. Vajutage ääred kokku ning asetage küpsetuspannile. Korrake sama ka teiste pelmeenidega.
  7. Kuumutage pannil 1 spl õli. Asetage pannile u 12 pelmeeni või vastavalt nii palju, kui mahub. Praadige, kuni alumine pool on kergelt kuldne. Seejärel valage peale 80 ml vett ning katke pann kaanega.
  8. Küpsetage pelmeene, kuni vesi on täielikult aurustunud 3-4 minutit. Pealmine pool peaks muutuma läbipaistvaks.
  9. Serveerige endale sobiva kastmega, näiteks sojakastmega.

Toitumisalane teave

Kalorid: 67kcalSüsivesikud: 5gValgud: 3gRasvad: 4gKüllastunud rasvhapped: 1gKolesterool: 10mgSool: 126mgPotassium: 53mgKiudained: 0.3gSugar: 0.1gA-Vitamiin: 60IUC-Vitamiin: 2mgKaltsium: 8mgRaud: 0.4mgMagneesium: 5mg

Teie isiklikud märkmed

Proovisite seda retsepti?Märkige @Parimad_Retseptid või lisage tag #parimadretseptid!

Veel retsepte kategoorias - Suupisted ja eelroad

    Lisa kommentaar

    Sinu e-postiaadressi ei avaldata. Nõutavad väljad on tähistatud *-ga

    Maksimaalne faili üleslaadimise suurus: 10 MB. Saate üles laadida: pilt, video. Pane failid siia

    Populaarsed retseptid:
    Toitumisalane teave
    Kalorid
    67
    % päevasest väärtusest *
    Rasvad
     
    4
    g
    6
    %
    Küllastunud rasvhapped
     
    1
    g
    6
    %
    Kolesterool
     
    10
    mg
    3
    %
    Sool
     
    126
    mg
    5
    %
    Potassium
     
    53
    mg
    2
    %
    Süsivesikud
     
    5
    g
    2
    %
    Kiudained
     
    0.3
    g
    1
    %
    Sugar
     
    0.1
    g
    0
    %
    Valgud
     
    3
    g
    6
    %
    A-Vitamiin
     
    60
    IU
    1
    %
    C-Vitamiin
     
    2
    mg
    2
    %
    Kaltsium
     
    8
    mg
    1
    %
    Raud
     
    0.4
    mg
    2
    %
    Magneesium
     
    5
    mg
    1
    %
    * Protsendiline päevane väärtus põhineb 2000 kcal energiakulul. Teie igapäevane väärtus võib olla kõrgem või madalam sõltuvalt teie päevasest kalorite vajadusest.