Parimad Retseptid logo

Gnocchi (retsept)

Viimati uuendatud: 10/08/2023
Keskmine hinnang: 5 (1 hääl)

Gnocchi retsept

Otsid maitsvat ja rahuldust pakkuvat pastarooga, mida lisada oma repertuaari? Miks mitte proovida omatehtud gnocchi valmistamist? Need pehmed Itaalia päritolu gnocchid on valmistatud vaid mõnest lihtsast koostisosast, sealhulgas kartulist, jahust ja munast. Kui tainas on vormitud, rullitakse see pikkadeks ussideks ja lõigatakse just parajateks suupärasteks tükkideks, misjärel keedetakse, kuni need veepinnale tõusevad. Gnocchisid võib serveerida juustuga, pestoga või omale meelepärase kastmega.

Gnocchi

Keskmine hinnang: 5 (1 hääl)
Prindi Pin Kommenteeri
Ettevalmistuse aeg: 30 minutes
Küpsetusaeg: 30 minutes
Aeg kokku: 1 hour
Portsionit: 4
Kalorid: 329kcal

Koostisosad 

  • 600 g kartulit
  • 240 g jahu
  • 1 muna
  • 1 tl soola

Valmistamine

  1. Kuumutage soolatud vesi suures potis keemiseni. Lisage kooritud kartulid ja keetke umbes 15 minutut, kuni need on pehmed, kuid veel veidi kõvad. Kurnake, jahutage ja purustage kahvli või nuiaga püreeks.
  2. Segage suures kausis kartulipüree, jahu ja muna ühtlaseks massiks. Sõtkuge kätega, kuni tainas moodustab palli.
  3. Vormige tainast pikad ca 1 cm läbimõõduga "ussid". Lõigake ussid 2 cm pikkusteks tükkideks ning tõmmake kahvliga peale gnocchile iseloomulik muster.
  4. Kuumutage suures potis kergelt soolatud vesi keemiseni. Visake gnocchid sisse ja keetke 3-5 minutit või kuni need vee pinnale tõusevad.
  5. Serveerige omale meelepärase kastmega.

Toitumisalane teave

Kalorid: 329kcalSüsivesikud: 67gValgud: 10gRasvad: 2gKüllastunud rasvhapped: 1gKolesterool: 53mgSool: 22mgKiudained: 3gSugar: 1g

Teie isiklikud märkmed

Proovisite seda retsepti?Märkige @Parimad_Retseptid või lisage tag #parimadretseptid!

Veel retsepte kategoorias - Pastaroad

Populaarsed retseptid: