Lihtne keeks (retsept)

lihtne keeks retsept

Selle klassikalise imelihtsasti valmiva keeksiga saab igaüks hakkama! Soovi korral võib maitseks lisada vanilli- või mandliekstrakti.

RaskusasteKerge

PortsionKogused
Valmistamise aeg20 minutitKüpsetusaeg1 tund 10 minutitAeg kokku1 tund 40 minutit

Koostisained:


 200 g suhkrut
 150 g toasooja võid
 2 suurt muna
 160 g jahu

Valmistamine:


1

Kuumutage ahi 175 kraadini. Määrige 10x20 cm keeksivorm võiga või vooderdage küpsetuspaberiga.

2

Vahustage toasoe või suhkruga ühtlaseks. Lisage ükshaaval juurde munad, samal ajal mikserdamist jätkates.

3

Lisage vaheldumisi hulka jahu ja piim ning segage kuniks on moodustunud ühtlane tainas.

4

Valage tainas ettevalmistatud keeksivormi ning küpsetage umbes 70 minutit, kuniks keeksi keskele torgatud hambatikk jääb puhtaks.

5

Laske keeksil 10 min vormis jahtuda, seejärel tõmmake keeksi servad noaotsaga vormi küljest lahti ning pöörake keeks taldrikule. Enne serveerimist laske keeksil lõpuni jahtuda.

koostisained

 200 g suhkrut
 150 g toasooja võid
 2 suurt muna
 160 g jahu

Juhised

1

Kuumutage ahi 175 kraadini. Määrige 10x20 cm keeksivorm võiga või vooderdage küpsetuspaberiga.

2

Vahustage toasoe või suhkruga ühtlaseks. Lisage ükshaaval juurde munad, samal ajal mikserdamist jätkates.

3

Lisage vaheldumisi hulka jahu ja piim ning segage kuniks on moodustunud ühtlane tainas.

4

Valage tainas ettevalmistatud keeksivormi ning küpsetage umbes 70 minutit, kuniks keeksi keskele torgatud hambatikk jääb puhtaks.

5

Laske keeksil 10 min vormis jahtuda, seejärel tõmmake keeksi servad noaotsaga vormi küljest lahti ning pöörake keeks taldrikule. Enne serveerimist laske keeksil lõpuni jahtuda.

Lihtne keeks