Ugali (retsept)

Viimati uuendatud: 08/01/2024
Hinnangud puuduvad

Ugali retsept

Proovige seda head Ugali retsepti. See Keeniast pärit retsept on super lihtne ning annab tulemuseks ideaalse lisandi teie roale, sest seda võib nii mitmete toitudega kokku panna.

Ugali on roog, mida valmistatakse maisijahu keetmise teel moosi tüüpi seguks. See on populaarne roog enamikes Aafrika riikides, kus sellel on mitmeid erinevaid nimesid. Keenias peetakse Ugalit üheks rahvusroaks ja seda süüakse peaaegu iga päev.

Ugali on hästi neutraalse maitsega, mis sarnaneb maitselt maitsestamata popkornile. Mõned inimesed leiavad, et see on maitsetu, kuid see sõltub inimesest. Suhteliselt neutraalse maitse ja lihtsa valmistamise tõttu serveeritakse seda sageli köögiviljade, suppide ja hautiste kõrvale.

Ugali sisaldab olulisi vitamiine ja mineraalaineid, mis pärinevad maisijahust, ning seda on tervislik süüa. Tegemist on tervisliku, kiudaineterohke toiduga, kuid kuna peamiselt on tegemist süsivesikutega, peetakse seda üksi tarbituna vähetoiteliseks ning tasakaalustatud roa jaoks on soovitav seda põhiroale lisandina kasutada.

Kuidas aru saada, millal Ugali on valmis? Kõige parem viis selle valmistamisel on vaadata, kas see poti põhjast kergelt lahti tuleb ning omab tugevat maisi lõhna. Kui seda näppude vahel pigistada, ei tohiks see olla liiga kleepuv ega mure. See ei tohiks pindade külge kleepuda.

Ugali

Traditsiooniline maisijahust valmistatud Ugali on Keenia rahvusroog, mida sobib lisada igasugustele erinevatele roogadele.
Hinnangud puuduvad
Prindi Pin Kommenteeri
Ettevalmistuse aeg: 5 minutes
Küpsetusaeg: 10 minutes
Aeg kokku: 15 minutes
Portsionit: 5
Kalorid: 438kcal

Koostisosad 

  • 600 g maisijahu
  • 500 ml vett

Valmistamine

  1. Laske potis veel keema minna. Kui vesi keeb, alandage kuumus madalaks ning tõstke 120 ml vett kõrvale.
  2. Lisage potti maisijahu veerand klaasi võrra korraga ning kasutage segamiseks puulusikat ringjate liigutustega. See peaks muutuma paksu pudru sarnaseks.
  3. Jätkake maisijahu lisamist vähehaaval ning segage kuni kõik maisijahu on kasutatud ja segu muutub tihkeks.
  4. Kasutades puulusikat, torgake sisse väiksed augud pinnale ning valage neisse eelnevalt kõrvale pandud kuum vesi. Seejärel katke pott kaanega ning kuumutage veel 5 minutit, vahepeal segades, või kuni kogu vesi on kadunud.
  5. Kasutades puulusikat, liigutage ugali poti küljele. Te näete, et Ugali on küpse, kui see tuleb põhja küljest kergelt lahti ja omab tugevat maisi lõhna.
  6. Loputage puulusikat vee all ning vormige sellega potis ugalist pallitaoline mass, mis on valmis serveerimiseks.

Toitumisalane teave

Kalorid: 438kcalSüsivesikud: 92gValgud: 11gRasvad: 5gKüllastunud rasvhapped: 1gSool: 11mgPotassium: 316mgKiudained: 8gSugar: 2gA-Vitamiin: 6IUKaltsium: 166mgRaud: 2mgMagneesium: 113mg

Teie isiklikud märkmed

Proovisite seda retsepti?Märkige @Parimad_Retseptid või lisage tag #parimadretseptid!

Veel retsepte kategoorias - Soolased toidud

    Lisa kommentaar

    Sinu e-postiaadressi ei avaldata. Nõutavad väljad on tähistatud *-ga

    Maksimaalne faili üleslaadimise suurus: 10 MB. Saate üles laadida: pilt, video. Pane failid siia

    Populaarsed retseptid:
    Toitumisalane teave
    Kalorid
    438
    % päevasest väärtusest *
    Rasvad
     
    5
    g
    8
    %
    Küllastunud rasvhapped
     
    1
    g
    6
    %
    Sool
     
    11
    mg
    0
    %
    Potassium
     
    316
    mg
    9
    %
    Süsivesikud
     
    92
    g
    31
    %
    Kiudained
     
    8
    g
    33
    %
    Sugar
     
    2
    g
    2
    %
    Valgud
     
    11
    g
    22
    %
    A-Vitamiin
     
    6
    IU
    0
    %
    Kaltsium
     
    166
    mg
    17
    %
    Raud
     
    2
    mg
    11
    %
    Magneesium
     
    113
    mg
    28
    %
    * Protsendiline päevane väärtus põhineb 2000 kcal energiakulul. Teie igapäevane väärtus võib olla kõrgem või madalam sõltuvalt teie päevasest kalorite vajadusest.