Tosca kook (retsept)

Viimati uuendatud: 10/08/2023
Keskmine hinnang: 5 (1 hääl)

Tosca kook retsept

Nautige tükikest taevast! Tutvustame hõrgutavat ja elegantset Tosca-kooki. See rikkalik ja võine Rootsi päritolu mandlikook on seest pehme ning kaetud pealt krõbeda mandlikoorega. Rikkaliku ja kreemja maitsega Tosca kook sobib ideelaselt tähistamaks mis tahes erilist sündmust või lihtsalt enda magusaisu rahuldamiseks.

Tosca kook

Keskmine hinnang: 5 (1 hääl)
Prindi Pin Kommenteeri
Ettevalmistuse aeg: 20 minutes
Küpsetusaeg: 45 minutes
Aeg kokku: 1 hour 5 minutes
Portsionit: 8
Kalorid: 559kcal

Vajaminevad tarvikud

KOOGIVORM LAHTIKAIV O 20CM H 7.5CM 1
1 Koogivorm (20 cm läbimõõduga) (Sooduskood: PARIMADRETSEPTID3)

Koostisosad 

Põhi

  • 120 g jahu
  • 1 tl küpsetuspulbrit
  • 2 suurt muna
  • 150 g peensuhkrut
  • 80 ml vahukoort
  • 2 tl vaniljeekstrakti
  • 115 g võid

Kate

  • 115 g toatemperatuuril võid
  • 100 g peensuhkrut
  • 2 spl jahu
  • 2 spl vahukoort
  • 130 g mandlilaaste

Valmistamine

Põhi

  1. Kuumutage ahi 180ºC ja määrige 20 cm läbimõõduga koogivorm võiga.
  2. Sõeluge jahu ja küpsetuspulber kaussi ning segage läbi.
  3. Teises kausis mikserdage munad ja suhkur kohevaks vahuks.
  4. Segage madalal kiirusel mikserdamist jätkates hulka jahu ja seejärel või, vahukoor ja vaniljeekstrakt. Segage kuni segu on täiesti ühtlane, kuid olge ettevaatlik, et mitte üle segada!
  5. Valage segu ettevalmistatud koogivormi ja jaotage ühtlaselt laiali.
  6. Küpsetage eelkuumutatud ahjus 25-30 minutit, kuni kook on pealt kuldpruun, kuid mitte täielikult läbi küpsenud.

Kate

  1. NB! Seda katet tuleb kasutada soojana, seega valmistage kate alles siis, kui kook on valmis.
  2. Segage kastrulis või, suhkur, jahu ja vahukoor ning lisage siis mandlid ja segage hästi läbi.
  3. Kuumutage keskmisel kuumusel 3-5 minutit, kuni segu on väga soe. NB! Ei ole vaja segu keeta, vaid kuumutada, kuni see saab olema paksu koorekastme konsistentsiga.
  4. Võtke kook ahjust välja. Valage mandlisegu koogi peale ja laotage teelusika tagaküljega ühtlaselt laiali.
  5. Tõstke kook veel 20-25 minutiks ahju tagasi, kuni see on pealt kuldne ja kate mullitab. NB! Olge ettevaatlik, et kate põlema ei läheks!
  6. Võtke kook ahjust välja ja jahutage umbes 5 minutit. Seejärel vabastage koogi servad noaga, eemaldage koogivormi küljed ja laske koogil enne serveerimist täielikult jahtuda.

Toitumisalane teave

Kalorid: 559kcalSüsivesikud: 50gValgud: 8gRasvad: 38gKüllastunud rasvhapped: 18gKolesterool: 121mgSool: 227mgKiudained: 3gSugar: 32g

Teie isiklikud märkmed

Proovisite seda retsepti?Märkige @Parimad_Retseptid või lisage tag #parimadretseptid!

Veel retsepte kategoorias - Koogid ja keeksid

    Lisa kommentaar

    Sinu e-postiaadressi ei avaldata. Nõutavad väljad on tähistatud *-ga

    Maksimaalne faili üleslaadimise suurus: 10 MB. Saate üles laadida: pilt, video. Pane failid siia

    Populaarsed retseptid:
    Toitumisalane teave
    Kalorid
    559
    % päevasest väärtusest *
    Rasvad
     
    38
    g
    58
    %
    Küllastunud rasvhapped
     
    18
    g
    113
    %
    Kolesterool
     
    121
    mg
    40
    %
    Sool
     
    227
    mg
    10
    %
    Süsivesikud
     
    50
    g
    17
    %
    Kiudained
     
    3
    g
    13
    %
    Sugar
     
    32
    g
    36
    %
    Valgud
     
    8
    g
    16
    %
    * Protsendiline päevane väärtus põhineb 2000 kcal energiakulul. Teie igapäevane väärtus võib olla kõrgem või madalam sõltuvalt teie päevasest kalorite vajadusest.