Röstitud kikerherned (retsept)

Viimati uuendatud: 18/09/2023
Hinnangud puuduvad

Röstitud kikerherned retsept

Kikerherned on tänapäeval muutunud aina populaarsemaks ning nüüd on siin ka suurepärane viis neid süüa isuäratava snäkida. See retsept on imelihtne ja lollikindel viis saada maitsev ja tervislik vahepala.

Need röstitud kikerherned sobivad niisama snäkiks kui ka suurepäraselt erinevatesse roogadesse ja salatitesse, et lisada juurde seda tervislikku taimset valku ja kuidaineid. Kikerherned, veidi oliiviõli ja vürtse on ainus, mida vajate selle maitsva roa tegemiseks. Mida rohkem te kikerherneid enne röstimist kuivatate, seda mõnusamad ja krõbedamad need tulevad.

Säilitada võib neid toatemperatuuril õhukindlas konteineris kuni 5 päeva, aga võite ka julgelt külmutada, mis eeldab, et pärast sulatamist need uuesti ahjus kergelt ära röstite.

Röstitud kikerherned

Parim ja lihtsaim viis kikerherneste röstimiseks. Lisage neid mõnusalt maitsekaid ja krõbedaid kikerherneid roogade ja salatite juurde või sööge lihtsalt vahepalana.
Hinnangud puuduvad
Prindi Pin Kommenteeri
Ettevalmistuse aeg: 10 minutes
Küpsetusaeg: 35 minutes
Jahtumise aeg20 minutes
Portsionit: 8
Kalorid: 110kcal

Koostisosad 

  • 450 g kikerherneid nõrutatud
  • ½ tl jahvatatud köömneid
  • ½ tl paprikapulbrit
  • ½ tl küüslaugupulbrit
  • ¼ tl sibulapulbrit
  • ¼ tl jahvatatud koriandrit
  • ½ tl soola
  • ¼ tl musta pipart
  • 1 spl oliiviõli

Valmistamine

  1. Eelsoojendage ahi 200 kraadini. Pihustage küpsetuspaber ahjupannil küpsetusspreiga.
  2. Loputage ja nõrutage kikerherned. Asetage need paberrätikule ning patsutage paberiga kuivaks. Laske neil paberrätikul kuivada, kuni need ei ole enam märjad.
  3. Segage väikses kausis kokku kõik maitseained.
  4. Asetage kuivatatud kikerherned küpsetuspaberile. Küpsetage ahjus 15 minutit ilma õli ja maitseaineteta.
  5. Võtke kikerherned ahjust ja niristage peale 1 spl oliiviõli ning segage läbi. Seejärel lisage juurde maitseained ning segage läbi, et kõik oleks ühtlaselt kaetud.
  6. Küpsetage ahjus 10 minutit. Seejärel segage kikerherneid ning küpsetage veel 5-10 minutit, kuni need on piisavalt krõbedad. Maksimum krõbeduse saavutamiseks lülitage ahi välja ning jätke kikerherned veidi irvakil uksega ahju seisma.

Toitumisalane teave

Kalorid: 110kcalSüsivesikud: 16gValgud: 5gRasvad: 3gKüllastunud rasvhapped: 0.4gSool: 150mgPotassium: 173mgKiudained: 4gSugar: 3gA-Vitamiin: 79IUC-Vitamiin: 1mgKaltsium: 30mgRaud: 2mgMagneesium: 28mg

Teie isiklikud märkmed

Proovisite seda retsepti?Märkige @Parimad_Retseptid või lisage tag #parimadretseptid!

Veel retsepte kategoorias - Suupisted ja eelroad

    Lisa kommentaar

    Sinu e-postiaadressi ei avaldata. Nõutavad väljad on tähistatud *-ga

    Maksimaalne faili üleslaadimise suurus: 10 MB. Saate üles laadida: pilt, video. Pane failid siia

    Populaarsed retseptid:
    Toitumisalane teave
    Kalorid
    110
    % päevasest väärtusest *
    Rasvad
     
    3
    g
    5
    %
    Küllastunud rasvhapped
     
    0.4
    g
    3
    %
    Sool
     
    150
    mg
    7
    %
    Potassium
     
    173
    mg
    5
    %
    Süsivesikud
     
    16
    g
    5
    %
    Kiudained
     
    4
    g
    17
    %
    Sugar
     
    3
    g
    3
    %
    Valgud
     
    5
    g
    10
    %
    A-Vitamiin
     
    79
    IU
    2
    %
    C-Vitamiin
     
    1
    mg
    1
    %
    Kaltsium
     
    30
    mg
    3
    %
    Raud
     
    2
    mg
    11
    %
    Magneesium
     
    28
    mg
    7
    %
    * Protsendiline päevane väärtus põhineb 2000 kcal energiakulul. Teie igapäevane väärtus võib olla kõrgem või madalam sõltuvalt teie päevasest kalorite vajadusest.