Go Back
+ servings

Lihtne vaarikakook

Keskmine hinnang: 5 (1 hääl)
Prindi Pin
Ettevalmistuse aeg: 15 minutes
Küpsetusaeg: 30 minutes
Aeg kokku: 45 minutes
Portsionit: 12
Kalorid: 174kcal

Koostisosad 

  • 70 g toasooja võid
  • 150 g suhkrut
  • 1 tl vaniljesuhkrut
  • 1 muna
  • 200 g jahu
  • 1 ¼ tl küpsetuspulbrit
  • ¼ tl soola
  • 180 ml piima
  • 250 g vaarikaid
  • tuhksuhkrut (peale puistamiseks)

Valmistamine

  1. Kuumutage ahi 175 kraadini. Määrige 22-24 cm kandiline küpsetusvorm kergelt võiga või vooderdage pärgamendipaberiga.
  2. Segage väikeses kausis jahu, küpsetuspulber ja sool kokku ning asetage kõrvale.
  3. Vahustage toasoe või koos suhkruga. Lisage juurde muna ja vaniljesuhkur. Segage ühtlaseks.
  4. Segage vaheldumisi hulka piim ja kuivained.
  5. Valage 1/4 vaarikatest tainasse ja segage ettevaatlikult läbi.
  6. Valage tainas ettevalmistatud koogivormi ja seejärel laotage ülejäänud vaarikad ühtlaselt koogi peale.
  7. NB! Proovige jälgida, et vaarikad ei puudutaks koogivormi servi (muidu küpsevad nad tõenäoliselt üle ja pruunistuvad).
  8. Küpsetage kooki 25-30 minutit, kuni kook on pealt kuldpruun ja sisse pistetud hambatikk tuleb puhtana välja. Laske koogil vähemalt 20-30 minutit vormis jahtuda.
  9. Puistake vahetult enne serveerimist täielikult jahtunud koogi peale tuhksuhkrut. Serveerige soovi korral lusikatäie vanillijäätise või vahukoorega!

Toitumisalane teave

Kalorid: 174kcalSüsivesikud: 29gValgud: 3gRasvad: 5gKüllastunud rasvhapped: 1gKolesterool: 15mgSool: 193mgKiudained: 2gSugar: 14g

Teie isiklikud märkmed

Proovisite seda retsepti?Märkige @Parimad_Retseptid või lisage tag #parimadretseptid!