Parimad Retseptid logo

Karamelliseeritud õunad (retsept)

Viimati uuendatud: 25/10/2024
Keskmine hinnang: 5 (1 hääl)

Karamelliseeritud õunad on sügise ikooniline maius, kus krõmpsuv õun ja kreemjas karamell loovad ideaalse kontrasti.

Seda hõrku kombinatsiooni saab veelgi täiustada, kaunistades karamelliõunu mitmesuguste katetega, nagu näiteks hakitud pähklid, šokolaaditriibud, küpsisepuru või kaneel. Erinevad lisandid loovad põnevaid maitseid, sobides nii klassikaliseks kingituseks kui ka pidulikuks maiuseks.

Parimate Õunte Valimine

Karamelli tasakaalustamiseks sobivad eriti hästi hapukad, krõmpsuvad õunasordid nagu Granny Smith ja Honeycrisp. Nende intensiivne maitse tõstab esile karamelli magusust ja loob täiusliku tasakaalu. Kui soovid suuremat karamelli ja õuna suhet, vali keskmise suurusega õunad – suurte õunte puhul võib karamelli ja lisandite kogus jääda ebaproportsionaalseks.

Õunte Ettevalmistus

Karamelli kinnitumiseks eemaldage õuntelt vahakiht, mis on levinud poest ostetud õuntel. Õuna vahakihi eemaldamiseks kasta õunu korraks kuuma vette, seejärel kuivata hoolikalt rätikuga. Pista õunte sisse pulgad – selleks sobivad hästi kommipulgad, puutikkud või isegi naturaalsed oksakesed, mis lisavad looduslikku ilu. Kui õunad on valmis, pane need külmikusse, mis aitab karamellil kiiremini tahkuda, tagades ka ühtlase kaetud tulemuse.

Loovad Maitsekombinatsioonid ja Kaunistused

Karamelliõunte kaunistamiseks on lugematul hulgal ideid. Traditsioonilised lisandid, nagu pähklid, röstitud kookoshelbed ja krõmpsuvad pretzlid, loovad rikkaliku tekstuuride ja maitsete kombinatsiooni. Üheks eriti populaarseks kombinatsiooniks on “õunapiruka” maitse, mis saavutatakse, rullides õunad valges šokolaadis ja seejärel kaneeli-suhkrusegus – ideaalne neile, kes armastavad sügismaitseid! Teised populaarsed kaunistuste ideed hõlmavad purustatud küpsiseid, mini-M&M komme ja šokolaadi. Laste lemmikuks osutuvad tavaliselt erksavärvilised ja lõbusad lisandid, nagu purustatud Oreo-küpsised ja šokolaaditükid.

Karamelli Kokkusegamise Kunst

Karamelli tuleb kuumutades pidevalt segada, et see püsiks ühtlane ja kreemjas. Soovitame kasutada termomeetrit, mis tagab täpse temperatuuri. Kui karamell kipub eralduma, proovi seda jahutada ja jõuliselt segada, et see uuesti kokku hakkaks. Karamelli valmistamisel ja õunte katmisel on kõige parem kasutada küpsetuspaberit, mitte vahapaberit, sest viimane kipub karamelli kuumuse mõjul sulama ja võib õunte külge kleepuda.

Karamelliõunte Säilitamine

Karamelliõunad säilivad külmikus hästi ja võivad seista seal nädalaid. Enne serveerimist aseta õunad individuaalselt paberisse või taldrikule, et need üksteise külge ei kleepuks. Kui karamelliseeritud õunad on mõeldud kingituseks, keera need tsellofaani ja lisa lindi abil isikupära. Niimoodi pakituna sobivad karamelliõunad ideaalselt hooajaliseks kingituseks õpetajatele, sõpradele ja pereliikmetele.

Karamelliõunte valmistamine on lihtne ja nende kaunistamine pakub palju loovust. See maius ei ole mitte ainult maitsev, vaid ka visuaalselt efektne, mis muudab selle igal sügisesel üritusel tähelepanu keskpunktiks.

Karamelliseeritud õunad

Naudi sügismaitseid meie gurmee karamelliseeritud õuntega – krõmpsuv ja mahlane maius, mis on kaetud rikkaliku karamellikihiga, sobides ideaalselt hooajaliseks maiustuseks ja südamliuks kingituseks!
Keskmine hinnang: 5 (1 hääl)
Prindi Pin Kommenteeri
Ettevalmistuse aeg: 10 minutes
Küpsetusaeg: 20 minutes
Aeg kokku: 30 minutes
Portsionit: 10
Kalorid: 650kcal

Koostisosad 

  • 10-15 Granny Smithi õuna
  • 227 g soolatud võid
  • 440 g pruuni suhkrut
  • 240 ml heledat maisisiirupit
  • 397 g magustatud kondenspiima
  • 1 tl vaniljeekstrakti
  • Meelepärased lisandid: kaneel-suhkur, tükeldatud pekaanipähklid, tükeldatud maapähklid, mini M&M'id, purustatud Oreod, kookoshelbed, sulatatud tume, piima- või valge šokolaad, küpsisepuru, vahukommid jne.

Valmistamine

  1. Vooderdage küpsetusplaat küpsetuspaberiga.
  2. Peske õunad hoolikalt, et eemaldada kõik vahajäägid. Kuivatage õunad täielikult ja torgake kommipulgad/puutikud pealtpoolt otse õunte sisse. NB! Torgake tikud piisavalt sügavale, et need kindlalt kinni hoiaks.
  3. Asetage varrastega õunad ettevalmistatud küpsetusplaadile ja pange need 20 minutiks sügavkülma, samal ajal kui valmistate karamelli.
  4. Sulatage või keskmise suurusega kastrulis keskmisel kuumusel. Segage puulusikaga sisse pruun suhkur, maisisiirup ja magustatud kondenspiim.
  5. Jätkake keetmist ja segamist keskmisel kuumusel, umbes 12-15 minutit, kuni karamelli temperatuur on kommitermomeetril 113-115 kraadi. Segage pidevalt, et vältida karamelli põhja kõrbemist.
  6. Võtke pann tulelt ja segage kohe vanilje sisse. Ärge muretsege, et karamell mullitab veidi, kui vanilje sisse segatakse.
  7. Tõmmake (nüüdseks jahutatud) õunad sügavkülmast välja ja kastke need ükshaaval karamelli sisse, lastes liigsel karamellil õunalt maha tilkuda.
  8. Pöörake õunad kiiresti tagurpidi ja hoidke neid nii umbes 20 sekundit, et kuum karamell saaks külmale õunale taheneda. Asetate kastetud õunad pärgamendipaberile.
  9. Korrake seda ülejäänud õuntega ning seejärel asetage õunad 15 minutiks külmkappi, et need täielikult taheneks.
  10. Soovi korral võite kohe pärast õuna karamelli sisse kastmist katta õunad endale meelepäraste lisanditega.
  11. Kui õunad on täielikult tahenenud, võib need magusaks kingituseks lõdvalt tsellofaani pakkida ja paelaga kinni siduda!

Toitumisalane teave

Kalorid: 650kcalSüsivesikud: 116gValgud: 4gRasvad: 22gKüllastunud rasvhapped: 14gKolesterool: 62mgSool: 232mgPotassium: 406mgKiudained: 4gSugar: 110gA-Vitamiin: 772IUC-Vitamiin: 9mgKaltsium: 170mgRaud: 1mgMagneesium: 24mg

Teie isiklikud märkmed

Proovisite seda retsepti?Märkige @Parimad_Retseptid või lisage tag #parimadretseptid!

Veel retsepte kategoorias - Magustoidud

    5 from 1 vote (1 rating without comment)
    Lisa kommentaar

    Sinu e-postiaadressi ei avaldata. Nõutavad väljad on tähistatud *-ga

    Retsepti hinnang




    Maksimaalne faili üleslaadimise suurus: 10 MB. Saate üles laadida: pilt, video. Pane failid siia

    Populaarsed retseptid:
    Toitumisalane teave
    Kalorid
    650
    % päevasest väärtusest *
    Rasvad
     
    22
    g
    34
    %
    Küllastunud rasvhapped
     
    14
    g
    88
    %
    Kolesterool
     
    62
    mg
    21
    %
    Sool
     
    232
    mg
    10
    %
    Potassium
     
    406
    mg
    12
    %
    Süsivesikud
     
    116
    g
    39
    %
    Kiudained
     
    4
    g
    17
    %
    Sugar
     
    110
    g
    122
    %
    Valgud
     
    4
    g
    8
    %
    A-Vitamiin
     
    772
    IU
    15
    %
    C-Vitamiin
     
    9
    mg
    11
    %
    Kaltsium
     
    170
    mg
    17
    %
    Raud
     
    1
    mg
    6
    %
    Magneesium
     
    24
    mg
    6
    %
    * Protsendiline päevane väärtus põhineb 2000 kcal energiakulul. Teie igapäevane väärtus võib olla kõrgem või madalam sõltuvalt teie päevasest kalorite vajadusest.