Piparkoogid (retsept)

Piparkoogid retsept

Pühade ajal on piparkoogid kodulaual hädavajalikud ning need vürtsitatud piparkoogid ei lase sind oma rõõmsameelse maitsega alt vedada! Selle retsepti järgi on piparkookide valmistamine lihtne ja kiire. Vastavalt oma eelistustele võite piparkoogi kujude lõikamiseks kasutada endale meelepäraseid piparoogivorme.

RaskusasteKerge

PortsionKogused
Valmistamise aeg30 minutitKüpsetusaeg10 minutitAeg kokku1 tund 40 minutit

Koostisained:


 110 g margariini (toasooja)
 100 g valget suhkrut
 1 suur munakollane
 120 ml Dan Sukker heledat suhkrusiirupit
 240 g sõelutud nisujahu
 ½ tl soola
 ½ tl küpsetuspulbrit
 ½ tl küpsetussoodat
 ½ tl jahvatatud kaneeli
 ½ tl jahvatatud nelki
 ½ tl jahvatatud ingverit
 ½ tl jahvatatud muskaatpähklit

Valmistamine:


1

Vahustage suures kausis margariin ja suhkur elektrimiksriga kohevaks. Lisage munakollane ja suhkrusiirup. Mikserdage.

2

Segage eraldi kausis omavahel sõelutud jahu, sool, küpsetuspulber, sooda, kaneel, nelk, ingver ja muskaatpähkel. Valage järk-järgult margariinisegule samal ajal segades.

3

Sõtkuge tainas kätega ühtlaseks ning moodustage tainapall. Katke tainas kilega ning laske sellel 1 kuni 3 tundi või võimaluse korral üleöö külmas seista.

4

Kuumutage ahi 175 kraadini.

5

Asetage tainapall kergelt jahuga ülepuistatud lauale ning rullige õhukeseks (ca 0,5 cm). Lõigake piparoogivorme kasutades endale meeldivad kujundid ning tõstke need küpsetuspaberiga kaetud ahjuplaadile jättes kujundite vahele ruumi kerkimiseks.

6

Koguge järelejäänud tainas kokku, vormige see uueks palliks ning korrake tegevust.

7

Küpsetage piparkooke eelsoojendatud ahjus umbes 8-10 minutit ning seejärel tõstke need jahtuma.

8

Kaunistage jahtunud piparkoogid soovi korral glasuuriga.

koostisained

 110 g margariini (toasooja)
 100 g valget suhkrut
 1 suur munakollane
 120 ml Dan Sukker heledat suhkrusiirupit
 240 g sõelutud nisujahu
 ½ tl soola
 ½ tl küpsetuspulbrit
 ½ tl küpsetussoodat
 ½ tl jahvatatud kaneeli
 ½ tl jahvatatud nelki
 ½ tl jahvatatud ingverit
 ½ tl jahvatatud muskaatpähklit

Juhised

1

Vahustage suures kausis margariin ja suhkur elektrimiksriga kohevaks. Lisage munakollane ja suhkrusiirup. Mikserdage.

2

Segage eraldi kausis omavahel sõelutud jahu, sool, küpsetuspulber, sooda, kaneel, nelk, ingver ja muskaatpähkel. Valage järk-järgult margariinisegule samal ajal segades.

3

Sõtkuge tainas kätega ühtlaseks ning moodustage tainapall. Katke tainas kilega ning laske sellel 1 kuni 3 tundi või võimaluse korral üleöö külmas seista.

4

Kuumutage ahi 175 kraadini.

5

Asetage tainapall kergelt jahuga ülepuistatud lauale ning rullige õhukeseks (ca 0,5 cm). Lõigake piparoogivorme kasutades endale meeldivad kujundid ning tõstke need küpsetuspaberiga kaetud ahjuplaadile jättes kujundite vahele ruumi kerkimiseks.

6

Koguge järelejäänud tainas kokku, vormige see uueks palliks ning korrake tegevust.

7

Küpsetage piparkooke eelsoojendatud ahjus umbes 8-10 minutit ning seejärel tõstke need jahtuma.

8

Kaunistage jahtunud piparkoogid soovi korral glasuuriga.

Piparkoogid