Teie ees on tipprestorani kvaliteediga imemaitsvate lihapallide retsept. Need lihapallid on hämmastavalt pehmed, mahlased, maitsvad ning avaldavad kõigile muljet! Võite neid süüa niisama või serveerida näiteks tomatikastmes koos spagettidega.
Segage suures kausis omavahel kokku saiapuru ja piim ning laske vähemalt 5 minutit seista.
Seejärel lisage veisehakkliha, seahakkliha, munad, sibul, küüslauk, basiilik, petersell, pune ja parmesani juust ning maitsestage soola ja pipraga.
Segage segu õrnalt, kuni kõik koostisosad on ühtlaselt segunenud.
Vormige segu kätega ühtlase suurusega lihapallideks (umbes 40g lihapalli kohta).
Ahjus küpsetatud meetod
Kuumutage ahi 200 kraadini. Pihustage kaks küpsetusplaati kleepumisvastase pihustiga või pintseldage oliiviõliga.
Asetage vormitud lihapallid küpsetusplaatidele, mahutades umbes 20 tükki mõlemale plaadile ja paigutades need ühtlaselt üksteisest eemale.
Asetage üks plaat ahju ülemisse ja teine plaat ahju alumisse kolmandikku ning küpsetage umbes 10 minutit.
Seejärel võtke plaadid ahjust välja ja pöörake lihapallid ükshaaval ümber. Tõstke plaadid vastupidiselt eelnevale ahju tagasi ning küpsetage veel umbes 8-12 minutit (lihapallide keskosa temperatuur peaks olema 74 kraadi).
Soovi korral segage tomatikastmesse ning hautage madalal kuumusel, aeg-ajalt segades, umbes 10-20 minutit, et lihapallid oleksid veelgi pehmemad.
Küpsetage lihapalle 3 partii kaupa (et pann ei oleks liiga täis) umbes 4-6 minutit, kuni need on altpoolt kuldpruunid. Seejärel pöörake lihapallid ümber ja küpsetage veel umbes 4-6 minutit, kuni kuldpruuniks. Tõstke paberile, et üleliigne õli eemaldada.
Soovi korral segage tomatikastmesse ning hautage madalal kuumusel, aeg-ajalt segades, umbes 10-20 minutit, et lihapallid oleksid veelgi pehmemad.
* Protsendiline päevane väärtus põhineb 2000 kcal energiakulul. Teie igapäevane väärtus võib olla kõrgem või madalam sõltuvalt teie päevasest kalorite vajadusest.