Lihapallid (retsept)

Viimati uuendatud: 10/08/2023
Keskmine hinnang: 5 (1 hääl)

Lihapallid retsept

Teie ees on tipprestorani kvaliteediga imemaitsvate lihapallide retsept. Need lihapallid on hämmastavalt pehmed, mahlased, maitsvad ning avaldavad kõigile muljet! Võite neid süüa niisama või serveerida näiteks tomatikastmes koos spagettidega.

Lihapallid

Keskmine hinnang: 5 (1 hääl)
Prindi Pin Kommenteeri
Ettevalmistuse aeg: 35 minutes
Küpsetusaeg: 20 minutes
Aeg kokku: 55 minutes
Portsionit: 10
Kalorid: 329kcal

Koostisosad 

  • 230 g värske saia puru
  • 180 ml täispiima
  • 450 g veisehakkliha
  • 450 g seahakkliha
  • 2 suurt muna
  • 15 g hakitud sibulat
  • 2 hakitud küüslauguküünt
  • 2 spl hakitud värsket basiilikut
  • 2 spl hakitud värsket peterselli
  • 1 spl hakitud värsket punet
  • 100 g riivitud parmesani juustu
  • maitse järgi värskelt jahvatatud musta pipart
  • maitse järgi soola
  • 180 ml oliiviõli (praadimiseks)

Valmistamine

  1. Segage suures kausis omavahel kokku saiapuru ja piim ning laske vähemalt 5 minutit seista.
  2. Seejärel lisage veisehakkliha, seahakkliha, munad, sibul, küüslauk, basiilik, petersell, pune ja parmesani juust ning maitsestage soola ja pipraga.
  3. Segage segu õrnalt, kuni kõik koostisosad on ühtlaselt segunenud.
  4. Vormige segu kätega ühtlase suurusega lihapallideks (umbes 40g lihapalli kohta).

Ahjus küpsetatud meetod

  1. Kuumutage ahi 200 kraadini. Pihustage kaks küpsetusplaati kleepumisvastase pihustiga või pintseldage oliiviõliga.
  2. Asetage vormitud lihapallid küpsetusplaatidele, mahutades umbes 20 tükki mõlemale plaadile ja paigutades need ühtlaselt üksteisest eemale.
  3. Asetage üks plaat ahju ülemisse ja teine plaat ahju alumisse kolmandikku ning küpsetage umbes 10 minutit.
  4. Seejärel võtke plaadid ahjust välja ja pöörake lihapallid ükshaaval ümber. Tõstke plaadid vastupidiselt eelnevale ahju tagasi ning küpsetage veel umbes 8-12 minutit (lihapallide keskosa temperatuur peaks olema 74 kraadi).
  5. Soovi korral segage tomatikastmesse ning hautage madalal kuumusel, aeg-ajalt segades, umbes 10-20 minutit, et lihapallid oleksid veelgi pehmemad.

Pannil küpsetatud meetod

  1. Lihapallide praadimiseks kuumutage oliiviõli pannil keskmisel kuumusel.
  2. Küpsetage lihapalle 3 partii kaupa (et pann ei oleks liiga täis) umbes 4-6 minutit, kuni need on altpoolt kuldpruunid. Seejärel pöörake lihapallid ümber ja küpsetage veel umbes 4-6 minutit, kuni kuldpruuniks. Tõstke paberile, et üleliigne õli eemaldada.
  3. Soovi korral segage tomatikastmesse ning hautage madalal kuumusel, aeg-ajalt segades, umbes 10-20 minutit, et lihapallid oleksid veelgi pehmemad.

Toitumisalane teave

Kalorid: 329kcalSüsivesikud: 10gValgud: 23gRasvad: 21gKüllastunud rasvhapped: 9gKolesterool: 114mgSool: 317mgKiudained: 1gSugar: 2g

Teie isiklikud märkmed

Proovisite seda retsepti?Märkige @Parimad_Retseptid või lisage tag #parimadretseptid!

Veel retsepte kategoorias - Liharoad

    Lisa kommentaar

    Sinu e-postiaadressi ei avaldata. Nõutavad väljad on tähistatud *-ga

    Maksimaalne faili üleslaadimise suurus: 10 MB. Saate üles laadida: pilt, video. Pane failid siia

    Populaarsed retseptid:
    Toitumisalane teave
    Kalorid
    329
    % päevasest väärtusest *
    Rasvad
     
    21
    g
    32
    %
    Küllastunud rasvhapped
     
    9
    g
    56
    %
    Kolesterool
     
    114
    mg
    38
    %
    Sool
     
    317
    mg
    14
    %
    Süsivesikud
     
    10
    g
    3
    %
    Kiudained
     
    1
    g
    4
    %
    Sugar
     
    2
    g
    2
    %
    Valgud
     
    23
    g
    46
    %
    * Protsendiline päevane väärtus põhineb 2000 kcal energiakulul. Teie igapäevane väärtus võib olla kõrgem või madalam sõltuvalt teie päevasest kalorite vajadusest.