Need Jaapani grillitud kana ja sibula vardad on koduses Yakitori kastmes glasuuritud ja neile on raske vastu panna! See on lihtne Yakitori retsept koos lihtsa soolase-magusa kastmega, mida saab ka suuremas koguses ette valmistada.
Jaapanlastel on oma kanavarda jaoks nende enda versioon, mis on tuntud kui Yakitori. Nimi tähendab otse tõlgituna “grillitud kana”, kuid yakitori kujutab tegelikult endast palju enamat – see kehastab Jaapani heade aegade ja rõõmsate hetkede olemust.
Yakitori on klassikaline Jaapani roog, mida leidub sageli Jaapani stiilis pubides ja restoranides. Jaapani jaoks on yakitori tõsine roog, mille jaoks kasutatakse erinevaid kana osi, kusjuures kõige populaarsem on kanakintsuga ja sibulaga.
Leotage 10 bambusvarrast vees 30 minutit.
Lisage väiksesse potti sojakaste, mirin, sake, vesi ja pruun suhkur ja rohelise sibula roheline osa. Laske kastmel keema minna kõrgel kuumusel. Kui kaste keeb, keeraku kuumus madalaks ning keetke, kuni kaste maht väheneb 1/3 võrra. See võtab u 30 minutit.
Jätke alles 1/3 kastmest hilisemaks.
Lõigake rohelise sibula valged osad u 2,5 cm tükkideks.
Lõigake kana kintsuliha u 2,5 cm tükkideks.
Voltige iga kanaliha tükk pooleks ning suruge sellest läbi bambusvars. Lisage vardale sibul ja kanaliha tükid vaheldumisi, kuni vardal on 4 kanaliha tükki ja 3 sibula tükki.
Määrige grill või ahjurest õliga ning asetage peale kanavardad. Grillige kanavardaid umbes 6 minutit.
Pintseldage kana vardaid yakitori kastmega. Grillige veel 3-4 minutit, et kaste karamelliseeruks.
Serveerimiseks eemaldage kanavardad grillist/ahjust ning pintseldage puhta pintsliga kanavardad veel kord yakitori kastmega.
Kalorid: 136kcalSüsivesikud: 7gValgud: 9gRasvad: 8gKüllastunud rasvhapped: 2gKolesterool: 44mgSool: 786mgPotassium: 149mgKiudained: 0.4gSugar: 3gA-Vitamiin: 143IUC-Vitamiin: 2mgKaltsium: 14mgRaud: 1mgMagneesium: 16mg