Parimad Retseptid logo

Veiselihahautis (retsept)

Viimati uuendatud: 10/08/2023
Keskmine hinnang: 5 (1 hääl)

Veiselihahautis retsept

Otsite südamlikku ja lohutavat sööki, mis soojendaks teid külmal päeval? Vaadake vaid seda maitsvat veiselihahautist! Õrnad veiselihatükid küpsevad aeglaselt koos porgandite, kartulite ja sibulaga rikkalikus ja maitseküllases puljongis, luues nii rahuldust pakkuva kui ka toitva roa. Selle maitsva aroomi ja suussulava maitsega veiselihahautis saab kindlasti teie pere lemmikuks.

Veiselihahautis

Keskmine hinnang: 5 (1 hääl)
Prindi Pin Kommenteeri
Ettevalmistuse aeg: 15 minutes
Küpsetusaeg: 2 hours 30 minutes
Aeg kokku: 2 hours 45 minutes
Portsionit: 6
Kalorid: 383kcal

Koostisosad 

  • 900 g veiseliha
  • 1 tl Koššer soola
  • ½ tl jämedalt jahvatatud musta pipart
  • 2 spl jahu
  • 2 spl oliiviõli
  • ½ sibulat
  • 4 küüslauguküünt
  • 1 suur porgand
  • 2 Yukon Gold kartulit
  • 480 ml veiselihapuljongit
  • 60 g tomatipastat
  • 1 spl Worcestershire'i kastet
  • 1 loorberileht
  • värsket tüümiani või peterselli (kaunistamiseks)

Valmistamine

  1. Kuumutage ahi 160 kraadini.
  2. Maitsestage veiseliha soola ja pipraga ning puistake üle jahuga.
  3. Kuumutage oliiviõli kõrge äärega pannil või potis keskmisel kuumusel. Pruunistage veiseliha partiide kaupa kõikidelt külgedelt, 3-4 minutit partii kohta. Ärge muretsege, et veiseliha küpseks selles etapis täielikult läbi. Tõstke pruunistatud veiseliha taldrikule ja asetage kõrvale.
  4. Lisage sibul, küüslauk ja porgandid pannile ning praadige neid aeg-ajalt segades 2-3 minutit või kuni köögiviljad on veidi pruunistunud.
  5. Lisage kartulid, veiselihapuljong, tomatipasta, loorberileht, tüümian ja Worcestershire'i kaste ning kraapige puulusikaga pruunistunud tükid poti põhjast.
  6. Keetke segu segades keemiseni ja asetage veiseliha tagasi potti. Katke kaanega ja tõstke eelsoojendatud ahju.
  7. Keetke hautist 2-2,5 tundi või kuni veiseliha on väga pehme. Eemaldage loorberileht. Proovige hautist ja maitsestage vajaduse korral täiendavalt soola ja pipraga. Serveerige soojalt.

Toitumisalane teave

Kalorid: 383kcalSüsivesikud: 14gValgud: 32gRasvad: 22gKüllastunud rasvhapped: 8gKolesterool: 104mgSool: 936mgKiudained: 3gSugar: 3g

Teie isiklikud märkmed

Proovisite seda retsepti?Märkige @Parimad_Retseptid või lisage tag #parimadretseptid!

Veel retsepte kategoorias - Liharoad

    5 from 1 vote (1 rating without comment)
    Lisa kommentaar

    Sinu e-postiaadressi ei avaldata. Nõutavad väljad on tähistatud *-ga

    Retsepti hinnang




    Maksimaalne faili üleslaadimise suurus: 10 MB. Saate üles laadida: pilt, video. Pane failid siia

    Populaarsed retseptid:
    Toitumisalane teave
    Kalorid
    383
    % päevasest väärtusest *
    Rasvad
     
    22
    g
    34
    %
    Küllastunud rasvhapped
     
    8
    g
    50
    %
    Kolesterool
     
    104
    mg
    35
    %
    Sool
     
    936
    mg
    41
    %
    Süsivesikud
     
    14
    g
    5
    %
    Kiudained
     
    3
    g
    13
    %
    Sugar
     
    3
    g
    3
    %
    Valgud
     
    32
    g
    64
    %
    * Protsendiline päevane väärtus põhineb 2000 kcal energiakulul. Teie igapäevane väärtus võib olla kõrgem või madalam sõltuvalt teie päevasest kalorite vajadusest.