Proovige seda head Ugali retsepti. See Keeniast pärit retsept on super lihtne ning annab tulemuseks ideaalse lisandi teie roale, sest seda võib nii mitmete toitudega kokku panna.
Ugali on roog, mida valmistatakse maisijahu keetmise teel moosi tüüpi seguks. See on populaarne roog enamikes Aafrika riikides, kus sellel on mitmeid erinevaid nimesid. Keenias peetakse Ugalit üheks rahvusroaks ja seda süüakse peaaegu iga päev.
Ugali on hästi neutraalse maitsega, mis sarnaneb maitselt maitsestamata popkornile. Mõned inimesed leiavad, et see on maitsetu, kuid see sõltub inimesest. Suhteliselt neutraalse maitse ja lihtsa valmistamise tõttu serveeritakse seda sageli köögiviljade, suppide ja hautiste kõrvale.
Ugali sisaldab olulisi vitamiine ja mineraalaineid, mis pärinevad maisijahust, ning seda on tervislik süüa. Tegemist on tervisliku, kiudaineterohke toiduga, kuid kuna peamiselt on tegemist süsivesikutega, peetakse seda üksi tarbituna vähetoiteliseks ning tasakaalustatud roa jaoks on soovitav seda põhiroale lisandina kasutada.
Kuidas aru saada, millal Ugali on valmis? Kõige parem viis selle valmistamisel on vaadata, kas see poti põhjast kergelt lahti tuleb ning omab tugevat maisi lõhna. Kui seda näppude vahel pigistada, ei tohiks see olla liiga kleepuv ega mure. See ei tohiks pindade külge kleepuda.