Kodused kergelt valmivad suvikõrvitsakotletid on hea ja lihtne asendus rasvastele lihakotlettidele. Kui te armastate suvikõrvitsat, peate kindlasti seda retsepti proovima!
Hilissuvel on tihti aiast väga palju suvikõrvitsat võtta, peale mida tuleb nuputada, mida head neist valmistada. Siin on suurepärane retsept kuidas oma olemasolevatest suvikõrvitsatest kergelt ja lihtsalt maitsev argiroog valmistada.
Need suvikõrvitsakotletid on eriti mõnusad ja krõbedad, kuna suvikõrvitsal lastakse ennem soolaga veidi seista, et suurem hulk veest neist eraldada. Selle tõttu ei tule hiljem ka kotletid pehmed ja vesised. Värske roheline sibul annab neile samuti ilusa värvi ja hea värske maitse.
Peske suvikõrvitsad ning lõigake otsad ära. Riivige suvikõrvitsad peeneteks ribadeks ning asetage kaussi. Segage hulka sool ning asetage 10 minutiks seisma.
Peale 10 minutit pigistage suvikõrvitsast kogu vesi välja ning asetage suvikõrvits suurde kaussi.
Lisage juurde roheline sibul ja kaks kergelt lahti klopitud muna.
Segage eraldi väikses kausis kokku jahu, küpsetuspulber, 1/2 tl soola ja pipar.
Lisage jahusegu suvikõrvitsale ning segage kõik läbi.
Kuumutage õli pannil. Lisage pannile supilusikaga suvikõrvitsasegu ning vajutage need laiaks. Praadige 3-5 minutit mõlemalt poolt, kuni kotletid on kenalt kuldpruunid. Serveerige soovi korral koos hapukoorega.
Kalorid: 111kcalSüsivesikud: 18gValgud: 6gRasvad: 2gKüllastunud rasvhapped: 1gKolesterool: 55mgSool: 687mgPotassium: 455mgKiudained: 2gSugar: 4gA-Vitamiin: 463IUC-Vitamiin: 28mgKaltsium: 81mgRaud: 2mgMagneesium: 35mg