Seenepirukas suitsupeekoniga on maitsev sügisene retsept, mis ühendab värsked metsaseened ja suitsupeekoni harmoonilises koosluses.
See roog pakub maitseelamust, mida on raske unustada. Põhjalikult läbimõeldud koostisosade kombinatsioon, millele lisab karakterit sulatatud juust ja maitsestatud petersell, muudab selle piruka tõeliseks hõrgutiseks. Kui aega on vähe võib selle piruka valmistamiseks kasutada ka poest ostetud lehttainast.
Kuumutage ahi 200 kraadini.
Näppige sõrmede vahel jahu ja või pudedaks. Lisage külm vesi ja sool ning sõtkuge ühtlaseks tainaks.
Suruge tainas võitatud 16×26 cm pirukavormi põhja ja äärtele.
Hakkige seened, peekon ja sibul ning praadige neid võis, kuni seentest eraldunud vedelik on peaaegu aurustunud.
Tõstke segu tulelt ning segage hulka piim, sulatatud juust, munad ja maitseained.
Kallake segu pirukavormi põhja ning küpsetage eelsoojendatud ahjus umbes 40 minutit. NB! Poole küpsemise ajal katke vorm fooliumiga, et pirukas pealt ära ei kõrbeks.
Kalorid: 508kcalSüsivesikud: 27gValgud: 14gRasvad: 39gKüllastunud rasvhapped: 19gKolesterool: 147mgSool: 542mgPotassium: 452mgKiudained: 2gSugar: 4gA-Vitamiin: 1914IUC-Vitamiin: 20mgKaltsium: 84mgRaud: 3mgMagneesium: 30mg