Parimad Retseptid logo

Red Velvet kook (retsept)

Viimati uuendatud: 10/08/2023
Keskmine hinnang: 5 (2 häält)

Red velvet kook retsept

Red Velvet kook on klassikaline magustoit, mida kõik armastavad. See vastupandamatu punane sametkook on oma rikkaliku, sametise tekstuuri ja sügava, elava värviga tõeline maiuspala, mis jätab teid rohkem paluma. Magus, pehme ja õrn koogipõhi koos hapuka toorjuustukreemiga on ideaalseks koosluseks. Serveerige seda kooki näiteks koos marjade ja šokolaadipuruga.

Red velvet kook

Keskmine hinnang: 5 (2 häält)
Prindi Pin Kommenteeri
Ettevalmistuse aeg: 1 hour 30 minutes
Küpsetusaeg: 30 minutes
Aeg kokku: 2 hours
Portsionit: 6
Kalorid: 1504kcal

Vajaminevad tarvikud

KOOGIVORM LAHTIKAIV O 20CM H 7.5CM 1
1 Koogivorm (20 cm läbimõõduga) (Sooduskood: PARIMADRETSEPTID3)

Koostisosad 

Koogipõhi

  • 300 g jahu
  • 1 tl soola
  • 1 tl küpsetussoodat
  • 110 g soolata võid
  • 300 g suhkrut
  • 2 suurt muna (toatemperatuuril)
  • 2 tl vaniljeekstrakti
  • 2 spl kakaopulbrit
  • 240 ml petipiima
  • 1 spl valget äädikat
  • 2 spl vedelat punast toiduvärvi

Toorjuustukreem

  • 450 g toorjuustu
  • 340 g soolata võid
  • 1 tl vaniljeekstrakti
  • 1 näputäis soola
  • 675 g tuhksuhkrut

Valmistamine

Koogipõhi

  1. Määrige kaks 20 cm läbimõõduga koogivormi kergelt või ja jahuga (võite vooderdada ka lihtsalt küpsetuspaberiga).
  2. Sõeluge keskmisesse kaussi kokku jahu, sool ja küpsetuspulber.
  3. Vahustage või keskmisel kiirusel koos suhkru ja vaniljeekstraktiga kergeks ja kohevaks vahuks.
  4. Lisage ükshaaval munad ning vahustage ühtlaseks.
  5. Sõeluge hulka kakaopulber ja segage korralikult läbi.
  6. Segage eraldi kausis kokku petipiim, äädikas ja punane toiduvärv.
  7. Keerake mikser madalale kiirusele ning lisage võisegu hulka pool jahusegust ja seejärel pool petipiimasegust. Segage ühtlaseks. Korrake ülejäänud jahu ja petipiimaga. Vajadusel kraapige vahepeal kausi servi.
  8. Jagage tainas ettevalmistatud koogivormide vahel ning küpsetage umbes 30-35 minutit või kuni kookide keskosa on elastne.
  9. Kui koogid on valmis, laske neil vormis umbes 10 minutit jahtuda. Seejärel eemaldage vormist ja laske täielikult jahtuda.

Toorjuustukreem

  1. Vahustage suures kausis või ja toorjuust keskmisel kiirusel ühtlaseks ja kohevaks.
  2. Lisage vaniljeekstrakt ja sool.
  3. Seejärel keerake mikseri kiirus madalale ning lisage vähehaaval tuhksuhkur. Suurendage kiirust ja mikserdage kreem ühtlaseks. Vajadusel kraapige vahepeal spaatli või lusikaga kausi servi.

Kokkupanek

  1. Lõigake mõlemad jahtunud koogipõhjad pooleks nii, et saate 4 õhukest ringi.
  2. Asetage üks koogikiht serveerimistaldrikule ning määrige peale umbes 1/5 glasuurist. Seejärel asetage peale teine kookikiht ning katke glasuuriga. Jätkake samamoodi kõikide põhjadega.
  3. Pärast viimast koogikihti määrige ülejäänud glasuur koogi peale ja ka külgedele.
  4. Jahutage kooki umbes 1 tund või kuni glasuur on tahenenud. Seejärel kaunistage endale meelepäraselt.
  5. Kook säilib toatemperatuuril kuni 2 päeva või külmkapis kaetuna kuni 1 nädal.

Toitumisalane teave

Kalorid: 1504kcalSüsivesikud: 212gValgud: 22gRasvad: 66gKüllastunud rasvhapped: 41gKolesterool: 238mgSool: 1177mgKiudained: 2gSugar: 167g

Teie isiklikud märkmed

Proovisite seda retsepti?Märkige @Parimad_Retseptid või lisage tag #parimadretseptid!

Veel retsepte kategoorias - Toorjuustukoogid

    5 from 2 votes (2 ratings without comment)
    Lisa kommentaar

    Sinu e-postiaadressi ei avaldata. Nõutavad väljad on tähistatud *-ga

    Retsepti hinnang




    Maksimaalne faili üleslaadimise suurus: 10 MB. Saate üles laadida: pilt, video. Pane failid siia

    Populaarsed retseptid:
    Toitumisalane teave
    Kalorid
    1504
    % päevasest väärtusest *
    Rasvad
     
    66
    g
    102
    %
    Küllastunud rasvhapped
     
    41
    g
    256
    %
    Kolesterool
     
    238
    mg
    79
    %
    Sool
     
    1177
    mg
    51
    %
    Süsivesikud
     
    212
    g
    71
    %
    Kiudained
     
    2
    g
    8
    %
    Sugar
     
    167
    g
    186
    %
    Valgud
     
    22
    g
    44
    %
    * Protsendiline päevane väärtus põhineb 2000 kcal energiakulul. Teie igapäevane väärtus võib olla kõrgem või madalam sõltuvalt teie päevasest kalorite vajadusest.