Parimad Retseptid logo

Rabarberimoos (retsept)

Viimati uuendatud: 04/12/2023
Hinnangud puuduvad

Rabarberimoos retsept

See rabarberimoos on ülilihtne! Valmistatud vaid rabarberist, suhkrust, sidrunist ja veest ja veidi segades, saab sellest lihtsa, ilusa ja täiusliku hoidise, mis maitseb just nagu vanamoodne rabarberimoos. Eelnevat hoidisevalmistamise kogemust ei ole vaja!

Kaanetatud rababerbimoosi saate hoida jahedas, pimedas kohas kuni 1 aasta. Kui kaas tuleb vahepeal lahti, siis peate moosi ära viskama, sest see ei ole enam turvaline tarbimiseks.

Samuti saate te seda moosi külmutada kuni 6 kuud. Kui te otsustate, et soovite seda sügavkülmutada, siis ei pea te läbi viima kuuma vee vanni etappi. Sulatage moos üles külmikus ning tarbige 1 nädala jooksul.

Rabarberimoos

Imelihtne rabarberimoos ei nõua mingit eelnevat suurt hoidisetegemise kogemust! See on mõnus hapukas ning maitseb just nagu vanamoodne rabarberimoos.
Hinnangud puuduvad
Prindi Pin Kommenteeri
Ettevalmistuse aeg: 45 minutes
Küpsetusaeg: 30 minutes
Jahtumise aeg1 hour
Aeg kokku: 2 hours 15 minutes
Portsionit: 80
Kalorid: 44kcal

Koostisosad 

  • 1,8 kg tükeldatud rabarberit
  • 800 g suhkrut
  • 350 ml vett
  • 1 sidrun

Valmistamine

  1. Steriliseerige purgid ja kaaned keevas vees. Asetage väike taldrik sügavkülmikusse.
  2. Asetage kaussi rabarber, suhkur, vesi, sidrunimahl, sidruni pooled ja sidruni seemned. Laske sellel seista 1 tund.
  3. Pange rabarberisegu potti ning laske sellel minna keema. Keetke moosi, pidevalt segades, 15 minutit. Eemaldage pealt tekkiv vaht.
  4. Alandage kuumust nii, et moos siiski pidevalt keeks ning segage hoolikalt, et see ei kõrbeks põhja.
  5. Keetke moosi veel 30 minutit ning kontrollige, kas moos on valmis, võttes sügavkülmast taldriku ning tõstes väikese lusikaga sinna peale veidi moosi. Moos on valmis, kui see säilitab taldrikul oma kuju ja ei valgu laiali. Kui see tundub vedel, keetke veel, kuni see on valmis.
  6. Eemaldage sidruni pooled ja seemned ning visake ära.

Säilitamine

  1. Kui soovite seda tarbida nädala või kahe jooksul, siis tõstke moos purkidesse, koputage neid veidi vastu lauda, et eemaldada õhumullid ning sulgege purgid kaanega. Säilitage külmikus.
  2. Kui soovite pikemalt seda säilitada, siis tõstke moos purkidesse, koputage neid veidi vastu lauda, et eemaldada õhumullid ning kaanetage. Asetage kaanega purgid keevasse vesivanni 5 minutiks. Eemaldage purgid ettevaatlikult vesivannist ning laske neil jahtuda.

Toitumisalane teave

Kalorid: 44kcalSüsivesikud: 11gValgud: 0.2gRasvad: 0.1gKüllastunud rasvhapped: 0.01gSool: 1mgPotassium: 67mgKiudained: 0.4gSugar: 10gA-Vitamiin: 23IUC-Vitamiin: 3mgKaltsium: 20mgRaud: 0.1mgMagneesium: 3mg

Teie isiklikud märkmed

Proovisite seda retsepti?Märkige @Parimad_Retseptid või lisage tag #parimadretseptid!

Veel retsepte kategoorias - Moosid ja hoidised

    Lisa kommentaar

    Sinu e-postiaadressi ei avaldata. Nõutavad väljad on tähistatud *-ga

    Retsepti hinnang




    Maksimaalne faili üleslaadimise suurus: 10 MB. Saate üles laadida: pilt, video. Pane failid siia

    Populaarsed retseptid:
    Toitumisalane teave
    Kalorid
    44
    % päevasest väärtusest *
    Rasvad
     
    0.1
    g
    0
    %
    Küllastunud rasvhapped
     
    0.01
    g
    0
    %
    Sool
     
    1
    mg
    0
    %
    Potassium
     
    67
    mg
    2
    %
    Süsivesikud
     
    11
    g
    4
    %
    Kiudained
     
    0.4
    g
    2
    %
    Sugar
     
    10
    g
    11
    %
    Valgud
     
    0.2
    g
    0
    %
    A-Vitamiin
     
    23
    IU
    0
    %
    C-Vitamiin
     
    3
    mg
    4
    %
    Kaltsium
     
    20
    mg
    2
    %
    Raud
     
    0.1
    mg
    1
    %
    Magneesium
     
    3
    mg
    1
    %
    * Protsendiline päevane väärtus põhineb 2000 kcal energiakulul. Teie igapäevane väärtus võib olla kõrgem või madalam sõltuvalt teie päevasest kalorite vajadusest.