Parimad Retseptid logo

Pozarski kotlet (retsept)

Viimati uuendatud: 28/11/2023
Keskmine hinnang: 5 (1 hääl)

Pozarski kotlet retsept

Need traditsioonilised vene kotletid ehk pozarski kotletid on väljastpoolt väga krõbedad ja seestpoolt mahlased ning sobivad suurepäraseks pühapäevaseks pereõhtusöögiks või pidulikuks õhtusöögiks. Nende valmistamiseks on vaja vaid käputäis lihtsaid koostisosi ja neid on lihtne valmistada, kui järgite neid retsepti samme.

Pozarski kotlet on oma olemuselt paneeritud veiseliha või kanaliha. Tänu rohkele võile, mis läheb kotleti sisse, jäävad kotletid ülimahlakad ja sõna otsesed mõttes suussulavad. See on traditsiooniline vene köögi retsept, mis meeldib kõigile.

Need kotletid teeb omapäraseks see, et hakklihamass on kaetud röstitud saiakuubikutega, mis teevad nad väljast mõnusaks ja krõbedaks, kuid seest pehmeks ja mahlaseks.

Pozarski kotlet

Pozarski kotlet on traditsiooniline venepärane kotlett valmistatud kas veise või kanalihast. Siin retseptis valmib maitsev kotlett kanahakklihast.
Keskmine hinnang: 5 (1 hääl)
Prindi Pin Kommenteeri
Ettevalmistuse aeg: 25 minutes
Küpsetusaeg: 1 hour
Aeg kokku: 1 hour 25 minutes
Portsionit: 6 kotletti
Kalorid: 496kcal

Koostisosad 

  • 230 g kanahakkliha
  • 7 viilu haputaigna saia
  • 60 g külma võid
  • 80 ml vahukoort
  • ½ hakitud sibulat
  • 60 g mozzarellat
  • 6 spl õli
  • ½ tl soola
  • ¼ tl pipart

Valmistamine

  1. Eelsoojendage ahi 180 kraadini. Eemaldage 5 viilult saialt koorik ning tükeldage need kuubikuteks. Asetage saiakuubikud ahjuplaadile ning röstige neid ahjus 15 minutit, kuni need on kergelt pruunid.
  2. Asetage 2 saiaviilu kaussi ning valage peale vahukoor. Laske neil koores liguneda 15 minutit ning pigistage seejärel ülejäänud vedelik välja. Asetage saiaviilud kõrvale.
  3. Asetage külm või lõikelauale ning tükeldage väikesteks kuubikuteks. Asetage lõikelaud või kuubikutega 20 minutiks sügavkülmikusse.
  4. Kuumutage pannil 1 spl õli ning praadige sibulat 5-7 minutit, kuni see on klaasjas.
  5. Segage suures kausis kokku kanahakkliha, praetud sibul, immutatud sai ning külm või. Maitsestage soola ja pipraga ning segage läbi.
  6. Vormige märgade kätega supilusikatäis kotletimassi ning vormige kotletiks. Asetage peale 1 mozzarella tükk ning mässige liha ümber juustu.
  7. Täitke kauss röstitud saiakuubikutega ning rullige iga kotleti nii, et need oleksid üleni kuubikutega kaetud.
  8. Eelsoojendage ahi 190 kraadini. Kuumutage pannil 2 spl õli ning praadige kotlette 2 minutit igalt küljelt, kuni nad on veidi kuldsed.
  9. Tõstke kotletid ahjuplaadile, katke fooliumiga ning küpsetage ahjus 30 minutit.

Toitumisalane teave

Kalorid: 496kcalSüsivesikud: 40gValgud: 17gRasvad: 30gKüllastunud rasvhapped: 9gKolesterool: 65mgSool: 794mgPotassium: 317mgKiudained: 2gSugar: 4gA-Vitamiin: 341IUC-Vitamiin: 1mgKaltsium: 100mgRaud: 3mgMagneesium: 36mg

Teie isiklikud märkmed

Proovisite seda retsepti?Märkige @Parimad_Retseptid või lisage tag #parimadretseptid!

Veel retsepte kategoorias - Liharoad

    5 from 1 vote (1 rating without comment)
    Lisa kommentaar

    Sinu e-postiaadressi ei avaldata. Nõutavad väljad on tähistatud *-ga

    Retsepti hinnang




    Maksimaalne faili üleslaadimise suurus: 10 MB. Saate üles laadida: pilt, video. Pane failid siia

    Populaarsed retseptid:
    Toitumisalane teave
    Kalorid
    496
    % päevasest väärtusest *
    Rasvad
     
    30
    g
    46
    %
    Küllastunud rasvhapped
     
    9
    g
    56
    %
    Kolesterool
     
    65
    mg
    22
    %
    Sool
     
    794
    mg
    35
    %
    Potassium
     
    317
    mg
    9
    %
    Süsivesikud
     
    40
    g
    13
    %
    Kiudained
     
    2
    g
    8
    %
    Sugar
     
    4
    g
    4
    %
    Valgud
     
    17
    g
    34
    %
    A-Vitamiin
     
    341
    IU
    7
    %
    C-Vitamiin
     
    1
    mg
    1
    %
    Kaltsium
     
    100
    mg
    10
    %
    Raud
     
    3
    mg
    17
    %
    Magneesium
     
    36
    mg
    9
    %
    * Protsendiline päevane väärtus põhineb 2000 kcal energiakulul. Teie igapäevane väärtus võib olla kõrgem või madalam sõltuvalt teie päevasest kalorite vajadusest.