Siin on lihtne ja kiire õpetus, kuidas värsked paprikad kergelt mõnusaks hoidiseks muuta. Ka marineerituna on paprika suurepärane lisand erinevatele toitudele ja retseptidele.
Üks lihtsam viis paprika hoidise valmistamiseks on nad tulel röstida ning seejärel koos vähese koguse soola, äädika ja õliga purki panna. Kuna paprikas endas ei ole hapet, tuleb nad rõhu all sulgeda, kui ei kasutata marinaadis äädikat või soola.
Siin on mõned olulised punktid, mida enne hoidise valmistamist teada:
- Paprika tulel grillimine hävitab ensüümid, mis võivad paprika pikaajalisel seismisel halvaks muuta, ning teeb ka paprikad pehmemaks ja magusamaks.
- Äädikas annab paprikale mõnusa äädikase maitse ning soolamine aitab neil pikalt säilida.
- Lõpuks kaetakse paprika õliga seetõttu, et hoida eemal õhku.
Grillige paprikad grillil või tulel. Kui paprikad on veel kuumad, asetage need paberkotti ning sulgege kott, et aurud sees püsiksid. Laske 20-40 minutit seista.
Pärast seda eemaldage paprikalt nahk, vars ja seemned. Ärge peske paprikaid, sest sellega pesete maha enamus maitsest.
Kastke iga paprika mõned korrad äädika sisse, et kõik pinnad saaksid kaetud. Asetage paprikad kaussi.
Raputage paprikatele peale soola. Segage ettevaatlikult läbi. Raputage peale veel soola ning korrake protsessi.
Võtke klaaspurgid ning valage igasse purki veidi äädikat, et põhi oleks kaetud. Asetage paprikatükid purki nii, et pealt jääks 2 cm vabaks.
Käige söömispulgaga või noaga läbi purgi servad, et eemaldada üleliigne õhk. Vedeliku tase alaneb, seega valage juurde eelnevalt tekkinud paprikavedelik. Ärke katke purki täies ulatuses.
Kui olete õhu välja saanud, valage peale oliiviõli. Kaanetage purgid.
Kalorid: 20kcalSüsivesikud: 0.3gValgud: 0.1gRasvad: 2gKüllastunud rasvhapped: 0.3gSool: 1mgPotassium: 12mgKiudained: 0.2gSugar: 0.1gA-Vitamiin: 246IUC-Vitamiin: 0.004mgKaltsium: 2mgRaud: 0.1mgMagneesium: 1mg