Tomatite kuivatamine on lihtne kui 1, 2, 3! Lisaks on need odavamad kui poest ostetud ja maitsevad ka palju paremini. Siin retseptis on näidatud, kuidas kuivatada tomateid päikese käes, kuidas kuivatada neid ahjus, dehüdraatoris ja kuidas neid säilitada.
Päikesekuivatatud tomatid, või mis tahel viisil te neid kuivatate, on tomatid, mis on kuivatamise käigus kaotanud 82-90% oma algsest kaalust. Need kaotavad suurema osa oma veest, kuid säilitavad oma suhkru, magususe ja toitained ning teile jääb järele maitsev kuivatatud tomatiliha, mille on väga intensiivne ja kontsentreeritud tomati maitse. Need sobivad ideaalselt roogade valmistamiseks, kus soovite tomati maitset esile tõsta.
Tomatite kuivatamine päikese käes on inimestele tuttav juba sajandeid. Lihtsalt lõigake tomatid pooleks, asetage need mõne ploki peale, puistake kergelt meresoolaga ja asetage need otse kuuma päikese kätte kuivama. Kuid tomatite päikese käes kuivatamisega kaasnevad ka probleemid. Esiteks on kuivatamisprotsessi üle vähem kontrolli, kuna selle töö teeb ära päike. Teiseks nõuab see nii püsivat sooja temperatuuri kui ka kuiva õhku. Seega suure niiskuse juures on tomatite kuivatamine palju raskem.
Tomatite kuivatamine ahjus võimaldab vältida kõiki päikesekuivatusega seotud probleeme. See annab teile täieliku kontrolli ja ühtlase tulemuse ning kokku võtab see palju vähem aega – kõigest mõne tunni. Samuti ei saa kärbsed ja muud kahjurid neile ligi.
Tomatite kuivatamisel dehüdraatoris on samad eelised kui ahju kasutamisel. Selle ainuke puudus on müra, mida see tekitab, kuid eeliseks on see, et see vabastab teie ahju muude asjade jaoks. Samuti on seda kuumal suvel mugavam kasutada ahju asemel.