Parimad Retseptid logo

Päikesekuivatatud tomatid (retsept)

Viimati uuendatud: 04/12/2023
Hinnangud puuduvad

Päikesekuivatatud tomatid retsept

Tomatite kuivatamine on lihtne kui 1, 2, 3! Lisaks on need odavamad kui poest ostetud ja maitsevad ka palju paremini. Siin retseptis on näidatud, kuidas kuivatada tomateid päikese käes, kuidas kuivatada neid ahjus, dehüdraatoris ja kuidas neid säilitada.

Päikesekuivatatud tomatid, või mis tahel viisil te neid kuivatate, on tomatid, mis on kuivatamise käigus kaotanud 82-90% oma algsest kaalust. Need kaotavad suurema osa oma veest, kuid säilitavad oma suhkru, magususe ja toitained ning teile jääb järele maitsev kuivatatud tomatiliha, mille on väga intensiivne ja kontsentreeritud tomati maitse. Need sobivad ideaalselt roogade valmistamiseks, kus soovite tomati maitset esile tõsta.

Kuivatamine päikese käes

Tomatite kuivatamine päikese käes on inimestele tuttav juba sajandeid. Lihtsalt lõigake tomatid pooleks, asetage need mõne ploki peale, puistake kergelt meresoolaga ja asetage need otse kuuma päikese kätte kuivama. Kuid tomatite päikese käes kuivatamisega kaasnevad ka probleemid. Esiteks on kuivatamisprotsessi üle vähem kontrolli, kuna selle töö teeb ära päike. Teiseks nõuab see nii püsivat sooja temperatuuri kui ka kuiva õhku. Seega suure niiskuse juures on tomatite kuivatamine palju raskem.

Kuivatamine ahjus

Tomatite kuivatamine ahjus võimaldab vältida kõiki päikesekuivatusega seotud probleeme. See annab teile täieliku kontrolli ja ühtlase tulemuse ning kokku võtab see palju vähem aega – kõigest mõne tunni. Samuti ei saa kärbsed ja muud kahjurid neile ligi.

Kuivatamine dehüdraatoris

Tomatite kuivatamisel dehüdraatoris on samad eelised kui ahju kasutamisel. Selle ainuke puudus on müra, mida see tekitab, kuid eeliseks on see, et see vabastab teie ahju muude asjade jaoks. Samuti on seda kuumal suvel mugavam kasutada ahju asemel.

Päikesekuivatatud tomatid

Odavamad, kui poest ostetud, ja ka palju maitsvamad on need teie omal viisil valmistatud hõrgud päikesekuivatatud tomatid.
Hinnangud puuduvad
Prindi Pin Kommenteeri
Ettevalmistuse aeg: 10 minutes
Küpsetusaeg: 7 hours
Aeg kokku: 7 hours 10 minutes
Portsionit: 18
Kalorid: 13kcal

Koostisosad 

  • 1300 g küpseid tomateid
  • meresoola

Valmistamine

  1. Eelsoojendage ahi 70 kraadini. Kui kasutate dehüdraatorit, sättige temperatuur 60 ja 70 kraadi vahele.
  2. Asetage poolikud tomatid restile või küpsetuspaberile lõikepind üles ning raputage veidi peale meresoola.
  3. Pöörake poole kuivatamise ajal tomatid ümber, et need ka teiselt poolt saaksid kuivada. Suuremate tomatite puhul vajutage labidaga veidi peale, et osa vedelikust eemalduks.
  4. Säilitamiseks asetage kuivatatud tomatid õhukindlasse kotti või konteinerisse ning säilitage neid külmikus mõned kuud.

Toitumisalane teave

Kalorid: 13kcalSüsivesikud: 3gValgud: 1gRasvad: 0.1gKüllastunud rasvhapped: 0.02gSool: 391mgPotassium: 171mgKiudained: 1gSugar: 2gA-Vitamiin: 602IUC-Vitamiin: 10mgKaltsium: 7mgRaud: 0.2mgMagneesium: 8mg

Teie isiklikud märkmed

Proovisite seda retsepti?Märkige @Parimad_Retseptid või lisage tag #parimadretseptid!

Veel retsepte kategoorias - Moosid ja hoidised

    Lisa kommentaar

    Sinu e-postiaadressi ei avaldata. Nõutavad väljad on tähistatud *-ga

    Retsepti hinnang




    Maksimaalne faili üleslaadimise suurus: 10 MB. Saate üles laadida: pilt, video. Pane failid siia

    Populaarsed retseptid:
    Toitumisalane teave
    Kalorid
    13
    % päevasest väärtusest *
    Rasvad
     
    0.1
    g
    0
    %
    Küllastunud rasvhapped
     
    0.02
    g
    0
    %
    Sool
     
    391
    mg
    17
    %
    Potassium
     
    171
    mg
    5
    %
    Süsivesikud
     
    3
    g
    1
    %
    Kiudained
     
    1
    g
    4
    %
    Sugar
     
    2
    g
    2
    %
    Valgud
     
    1
    g
    2
    %
    A-Vitamiin
     
    602
    IU
    12
    %
    C-Vitamiin
     
    10
    mg
    12
    %
    Kaltsium
     
    7
    mg
    1
    %
    Raud
     
    0.2
    mg
    1
    %
    Magneesium
     
    8
    mg
    2
    %
    * Protsendiline päevane väärtus põhineb 2000 kcal energiakulul. Teie igapäevane väärtus võib olla kõrgem või madalam sõltuvalt teie päevasest kalorite vajadusest.