Osakast, Jaapanist pärit populaarne tänavatoit nimega Okonomiyaki on maitsev soolane pannkook, mis on “grillitud nii, nagu sulle meeldib”, koos oma soovitud proteeini, maitseainete ja lisanditega. See retsept sisaldab 6 peamist koostisosa, mis annavad Okonomiyakile tõeliselt autentse maitse.
See soolane pannkook Okonomiyaki on konkreetselt pärit Jaapani linnast Osakast koos teise kuulsa roa, Takoyakiga. Oma olemuselt on see roog midagi vahepealset pannkoogi ja frittata vahel. Seda valmistatakse traditsiooniliselt jahust, munast, tempurast, kapsas ning sealihast, mis on kaetud Okonomiyaki kastmega ja muude lisanditega.
Kui teile ei meeldi sealiha, on selles retseptis väga kerge asendada valitud proteiin oma enda lemmikuga, sest selle roa puhul on täidis ja lisandid täiesti teie enda valida ja muuta.
Segage suures kausis kokku taina jaoks jahu, sool, suhkur ja küpsetuspulber.
Koorige ja riivige nagaimo kuivainete juurde. Lisage dashi. Segage kõik läbi, kuni saate ühtlase taina. Katke kauss toidukilega ning laske külmikus seista 1 tund.
Võtke tainas külmikust ning lisage juurde 4 suurt muna, tenkasu ja marineeritud ingver. Segage läbi.
Hakkige kapsas ning lisage tainale juurde. Segage läbi.
Kuumutage pannil õli ning praadige ümmargune pannkook sellise paksusega, nagu teile meeldib (võiks olla u 2 cm). Enne ümber pööramist asetage peale 2-3 peekoni viilu. Katke pann kaanega ning praadige 5 minutit.
Seejärel pöörake pannkook ümber ning praadige veel kaetuna 5 minutit.
Pöörake pannkook veel ühe korra ümber ning praadiga katmata pannil 2 minutit.
Serveerimiseks lisage pannkoogile omal soovil juurde okonomiyaki kastet, majoneesi, katsuobushit, kuivatatud merevetikat, rohelist sibulat ja marineeritud ingverit.
Kalorid: 109kcalSüsivesikud: 23gValgud: 3gRasvad: 0.3gKüllastunud rasvhapped: 0.05gSool: 1mgPotassium: 32mgKiudained: 1gSugar: 0.1gKaltsium: 5mgRaud: 1mgMagneesium: 7mg