See marineeritud suvikõrvits on fantastiline viis ära kasutada neid hilissuvest aiast järgi jäänud suvikõrvitsaid, et neid ka hiljem oma roogade lisandina nautida.
Suvikõrvitsa marineerimine kurkide kõrval ei ole väga populaarne. Kuid marineeritud suvikõrvits on suurepärane ja tervislik alternatiiv ning see on väga maitsev. Suvikõrvitsas on vähem vett kui kurgis, seega marinaad lahjeneb palju marineerimisel palju vähem. Seetõttu on selles marinaadis ka vee suhe võrreldes äädikaga suurem. Samuti ei vaju suvikõrvits niipalju kokku, seega ei pea seda purki korraga palju suruma.
Peske suvikõrvitsad ning lõigake ära otsad. Viilutage suvikõrvits viiludeks. Asetage kõrvale.
Jagage maitseained 3 purgi vahel. Jagage suvikõrvits ja tillivarred võrdselt purkide vahel.
Segage kokku puljongi koostisosad: vesi, äädikas, suhkur ja sool. Kuumutage segu, kuni see hakkab keema.
Valage kuum segu ettevaatlikult üle suvikõrvitsate nii, et purgi servast jääks u 1 cm ruumi. Sulgege purgid ning raputage ja segage neid hoolikalt.
Laske purkidel jahtuda ning seejärel hoiustage külmikus 2-3 nädalat.
Kalorid: 23kcalSüsivesikud: 5gValgud: 1gRasvad: 0.3gKüllastunud rasvhapped: 0.04gSool: 781mgPotassium: 112mgKiudained: 1gSugar: 4gA-Vitamiin: 83IUC-Vitamiin: 7mgKaltsium: 13mgRaud: 0.2mgMagneesium: 9mg