Margherita pizza on kuulus ja tuntud Itaalia pitsa, millel on ainult maitsev tomatine kaste ja juust. Lihtsuses peitub võlu ja suurepärane maitse ka selle retsepti puhul. Nüüd saate seda klassikat valmistada lihtsalt ka oma enda ahjus.
See on kindlasti parim Margherita pizza, mida te oma kodus olete valmistanud ning see ei nõua erilisi ja kalleid koostisosi! Suurepärase pitsa aluseks kodus on kindlasti küpsetuskivi või teras, mis on pitsade jaoks mõeldud. See aitab pitsal eelkõige saavutada see suurepärane krõbe äär ja põhi.
Segage kausis kokku jahu, suhkur, pärm ja sool. Lisage soe vesi ja oliiviõli ning segage puulusikaga, kuni tainas hakkab kokku.
Tõstke tainas jahusele pinnale ning sõtkuge kätega 3 minutit. Tainas peaks muutuma kleepuvaks. Vajadusel raputage peale jahu. Kui tainas on elastne ja sile, asetage see tagasi kaussi.
Katke kauss köögirätikuga ning laske taignal soojas ja kuivas kohas 2 tundi kerkida või kuni tainas on kaks korda suurem.
Asetage pitsaalus või pitsakivi ahjurestile ning eelsoojendage ahi 285 kraadini vähemalt 1 tund enne.
Samal ajal, kui ahi soojeneb, segage kokku pitsakaste: purustatud tomatid, purustatud küüslauk, oliiviõli, sool ja pipar. Asetage valmis ka tükeldatud mozzarella, basiilik ja parmesan.
Tehke tainas kaheks võrdseks osaks. Asetage tainas kergelt jahusele pinnale ning katke toidukilega. Laske taignal 5-10 min veel kerkida.
Raputage pitsakivile või alusele veidi jahu. Venitage pitsataigen ettevaatlikult u 25cm suuruseks ringiks. Taigna ääred peaksid olema veidi paksemad, kuid kontrollige, et taigna keskosa oleks õhuke.
Asetage pitsataigen pitsaalusele ning niristage peale veidi oliiviõli. Lisage taignale pool tomatikastmest, jättes 1 cm äärest katmata. Määrige pitsapõhi ühtlaselt lusikaga tomatikastmega. Kandke pitsale peale spl parmesani riivjuustu. Lisage tükeldatud mozzarella ühtlaselt üle pitsa. Rebige peale ka mõned basiiliku lehed. Korrake sama ka teise taignaportsuga.
Küpsetage pitsat ahjus 7-8 minutit või kuni põhi on kuldne ja juust mullitab ja on karamelliseerunud. Serveerige, raputades peale veel parmesani juustu ja basiilikut.
Kalorid: 514kcalSüsivesikud: 66gValgud: 23gRasvad: 18gKüllastunud rasvhapped: 8gKolesterool: 45mgSool: 919mgPotassium: 410mgKiudained: 4gSugar: 5gA-Vitamiin: 2105IUC-Vitamiin: 12mgKaltsium: 389mgRaud: 6mgMagneesium: 61mg