Lõhe quiche on imeline just värske lõhega ja parem, kui see on tehtud kuumsuitsulõhega. Kuid kõige parema tulemuse saate tavalise suitsulõhega.
Täidist on selle quiche puhul imelihtne valmistada, kõik sõltub siin vaid põhjast, kas kasutate valmis quiche põhja, pirukapõhja või omatehtud algusest peale. Igal juhul saate ülimaitsva ja luksusliku roa, mis on super lihtne.
Siin retseptis on quiche põhjaks mitu võimalust:
- Kodus ise tehtud quiche põhi
- Poest ostetud sügavkülmutatud quiche põhi
- Külmutatud muretaigen
- Valmiskujul pirukapõhi poest
Quiche põhjasid ja ka vastavaid koogivorme on erineva suurusega, seega soovitame teil leida endale sobiv.
Quiche on ka hea valmistada varasemalt ette. See säilib väga hästi külmikus 3-4 päeva, peale mida võite seda soojendada näiteks ahjus 15 minutit ja 180 kraadi juures. Seda rooga võite julgelt ka sügavkülmutada ning seejärel uuesti üles sulatada ja ahjus taas mõne minutiga krõbedaks küpsetada.
Eelsoojendage ahi 180 kraadini. Valmistage ette quiche põhi.
Asetage küpse quiche taigen ahjuvormi.
Murdke ära spargli varte puised otsad ning lõigake need 3,5cm tükkideks. Eraldage otsad vartest.
Sulatage pannil või. Lisage porru ja küüslauk ning praadige 2 minutit, kuni porru muutub läbipaistvaks. Ärge laske neil minna kuldseks.
Segage sisse spargli varred ning eemaldage pann pliidilt.
Laske segul veidi jahtuda ning seejärel valage peale ühtlaselt quiche põhjale.
Segage kausis kokku munad, vahukoor, till, sool ja pipar.
Asetage quichele 2/3 lõhest ühtlase kihina. Ärge asetage kõiki tükke lapikult.
Raputage lõhe peale juust ning valage muna segu peale.
Kõige peale asetage ülejäänud lõhe tükid.
Küpsetage 40 minutit, kuni quiche on pealt kuldne ja keskosa on tahkunud.
Laske jahtuda 10 minutit enne serveerimist.
Kalorid: 162kcalSüsivesikud: 6gValgud: 12gRasvad: 10gKüllastunud rasvhapped: 5gKolesterool: 128mgSool: 402mgPotassium: 142mgKiudained: 0.4gSugar: 2gA-Vitamiin: 567IUC-Vitamiin: 2mgKaltsium: 135mgRaud: 1mgMagneesium: 17mg