Parimad Retseptid logo

Karamelline õunamoos (retsept)

Viimati uuendatud: 03/01/2024
Keskmine hinnang: 5 (1 hääl)

Karamelline õunamoos retsept

Granny Smithi hapukad õunad ja magus kodune karamell ühinevad siin retseptis ägedaks sügiseseks moosiks, mida kindlasti soovitame proovida. See karamelline õunamoos on maitsev hommikuse röstsaia peale, klassikalise maapähklivõi-moosi saia jaoks ning samuti ka eelroogade ja juustutaldrikute juurde.

Seda moosi tehakse 3 etapiga. Kõigepealt valmistatakse kodune õunakaste ja karamell ning seejärel ühendatakse need kaks, et luua imeline magus karamelline õunamoos.

Soovitame seda serveerida näiteks röstsaiaga või hoopis segada sisse jogurtile. Eriti hästi sobib see erinevate pehmete ja kõvade juustudega maitsvaks snäkiks. Lisage julgelt seda karamellist moosi ka oma kookidele ja magustoitudele või kasvõi kokteilidele.

Kui valmistamisel teie moos ei muutu tahkeks, laske sellel seista 24-48 tundi jahedas kohas. Kui ka see ei aita, paigutage see külmikusse, siis peaks see kindlasti tahkuma.

Karamelline õunamoos

Sügisene ja maitsev karamelline õunamoos on hea ja mõnus tavalise õunamoosi alternatiiv, mis eriti hästi sobib hommikusöögiks või juustu kõrvale.
Keskmine hinnang: 5 (1 hääl)
Prindi Pin Kommenteeri
Küpsetusaeg: 1 hour
Aeg kokku: 1 hour
Portsionit: 6 purki
Kalorid: 692kcal

Koostisosad 

  • 1800 g tükeldatud õunu hapukaid
  • 300 ml vett
  • 2 spl sidrunimahla
  • 600 g suhkrut
  • 200 g pruuni suhkrut
  • 1 spl võid
  • 1 spl vanilliekstrakti

Valmistamine

  1. Asetage õunad, 120 ml vett ja sidrunimahl potti. Laske segul keema minna. Keerake kuumus madalaks ning keetke kaanega potis u 30 minutit, aegajalt segades. Keetke, kuni õunad on hästi pehmed ning tõstke kõrvale.
  2. Vajutage õunad läbi sõela või riide. Te peaksite sellest saama umbes 1250 ml vedelat õunasegu. Visake tahke osa ära.
  3. Valage paksu põhjaga potti tavaline suhkur. Kuumutage keskmisel kuumusel, kuni suhkur hakkab sulama ning vajadusel raputage potti, aga ärge segage. Kui suhkur hakkab sulama, alandage kuumust madalaks. Kuumutage veel 5-10 minutit, aegajalt puulusikaga segades, kuni suhkur on sulanud ja kuldne.
  4. Lisage ettevaatlikult ülejäänud vesi karamellile, olge ettevaatlikud, et segu ei mullitaks. Kuumutage ja segage, kuni karamell taas sulab ja on ühtlase konsistentsiga.
  5. Lisage õunapüree ja pruun suhkur. Segage, kuni suhkur on sulanud. Laske segul keema minna ning keetke 10 minutit, pidevalt segades. Eemaldage pott pliidilt ning segage sisse või ja vanilliekstrakt.
  6. Tõstke moos steriliseeritud purkidesse, jättes u pool cm tühja ruumi. Pühkige ääred puhtaks ning kaanetage purgid.
  7. Asetage purgid keevasse vesivanni ning keetke 10 minutit. Eemaldage seejärel purgid ja asetage restile jahtuma. Kontrollige, et purgid oleksid kindlalt suletud.

Toitumisalane teave

Kalorid: 692kcalSüsivesikud: 174gValgud: 1gRasvad: 3gKüllastunud rasvhapped: 1gKolesterool: 5mgSool: 31mgPotassium: 376mgKiudained: 7gSugar: 164gA-Vitamiin: 221IUC-Vitamiin: 16mgKaltsium: 49mgRaud: 1mgMagneesium: 19mg

Teie isiklikud märkmed

Proovisite seda retsepti?Märkige @Parimad_Retseptid või lisage tag #parimadretseptid!

Veel retsepte kategoorias - Moosid ja hoidised

    5 from 1 vote (1 rating without comment)
    Lisa kommentaar

    Sinu e-postiaadressi ei avaldata. Nõutavad väljad on tähistatud *-ga

    Retsepti hinnang




    Maksimaalne faili üleslaadimise suurus: 10 MB. Saate üles laadida: pilt, video. Pane failid siia

    Populaarsed retseptid:
    Toitumisalane teave
    Kalorid
    692
    % päevasest väärtusest *
    Rasvad
     
    3
    g
    5
    %
    Küllastunud rasvhapped
     
    1
    g
    6
    %
    Kolesterool
     
    5
    mg
    2
    %
    Sool
     
    31
    mg
    1
    %
    Potassium
     
    376
    mg
    11
    %
    Süsivesikud
     
    174
    g
    58
    %
    Kiudained
     
    7
    g
    29
    %
    Sugar
     
    164
    g
    182
    %
    Valgud
     
    1
    g
    2
    %
    A-Vitamiin
     
    221
    IU
    4
    %
    C-Vitamiin
     
    16
    mg
    19
    %
    Kaltsium
     
    49
    mg
    5
    %
    Raud
     
    1
    mg
    6
    %
    Magneesium
     
    19
    mg
    5
    %
    * Protsendiline päevane väärtus põhineb 2000 kcal energiakulul. Teie igapäevane väärtus võib olla kõrgem või madalam sõltuvalt teie päevasest kalorite vajadusest.