Siin on suurepärane ja lihtne ühepajaroog, kanapada, mis toob kokku maitsva ja õrna kanaliha koos erinevate köögiviljade ja maitseküllase puljongiga.
Teil on vaia siia juurde vaid maitsvat röstitud küüslaugusaia, mis imeliselt selle koduse hautise kõrvale sobiks. Kõige parema tulemuse saate, kui kasutate kana rinnafilee asemel kintsuliha, mis on palju õrneb ja maitseküllasem ja mis ei küpse üle liiga kiiresti.
Nõuanded
- Kasutage kindlasti kana kintsuliha. Nad on palju praadides palju maitserikkamad ning lõigake liha kindlasti 3-4 cm kuubikuteks.
- Ärge kasutage kana rinnafileed. Rinnafilee küpseb liiga kiirelt ning jääb kuiv ja ei sisalda palju maitset.
- Selleks, et saada paksemat hautist, võite kasutada jahu ja vee segu. Lisage julgelt hautisele juurde lusikatäis jahu, kui soovite seda paksemaks teha. Samuti keetke paksema hautise saamiseks vähemalt 18-20 minutit kaaneta, et osa veest aurustuks
Kuivatage paberrätikuga kanaliha kuivaks ning maitsestage soola ja pipraga.
Kuumutage paksu põhjaga potis 1 spl õli ning praadige kanaliha 5-6 minutit, kuni pruunistunud. Eemaldage kanaliha ja asetage kõrvale.
Lisage ülejäänud õli ning praadige viilutatud porgand ja sibul 4-5 minutit, kuni sibul on pehme ja muutub kuldseks. Lisage küüslauk ning praadige veel 30 sekundit. Lisage juurde 120 ml kanapuljongit ning segage läbi.
Segage väikses kausis kokku jahu ja 120 ml puljongit. Lisage see hautisele. Lisage potti kanaliha ning ülejäänud puljong. Lisage juurde ka loorberileht ning laske segul keema minna, keetke 25 minutit. Maitsestage soola ja pipraga.
Lisage kartulid ning keetke hautist 18-20 minutit ilma kaaneta, kuni kartulid on pehmed.
Serveerimiseks lisage juurde petersell ja eemaldage loorberileht.
Kalorid: 420kcalSüsivesikud: 22gValgud: 24gRasvad: 26gKüllastunud rasvhapped: 6gKolesterool: 123mgSool: 1045mgPotassium: 751mgKiudained: 3gSugar: 4gA-Vitamiin: 6317IUC-Vitamiin: 20mgKaltsium: 54mgRaud: 2mgMagneesium: 50mg