See mõnus ja kodune Kreekast pärit kana souvlaki retsept viib sind otse Ateena tänavatele! Selle retsepti järgi saate parima souvlaki marinaadi, milles valminud liha nii sise- kui ka välistingimustes grillida saab.
Nagu Kabobid, sõna Souvlaki tähendab lihtsalt “varda otsas liha”. Kreeklased kasutavad seda sõna ka kogu eine kirjeldamiseks, kus on soe pita leib mõnusalt marineeritud liha ja Tzatziki kaste. Enamasti lisatakse juurde ka muid lisandeid, näiteks friikartuleid. Hea kana souvlaki saladuseks on see maitsev ja eriline marinaad.
Valmistage blenderis marinaad. Blenderdage küüslauk, oregano, rosmariin, paprika, sool, pipar, oliiviõli, valge vein ja 1 sidruni mahl. Ärge lisage veel loorberilehti.
Asetage tükeldatud kanaliha kaussi ning lisage juurde loorberilehed. Valage peale marinaad ning segage läbi. Katke kauss toidukilega ning hoidke külmikus 2 tundi või üleöö.
Leotage 10-12 puuvarrast vees 30-45 minutit. Kui sööte kana koos Pitaga, valmistage ette ka Pita koostisosad.
Lükake kanaliha tükid läbi varraste. Pintseldage kanavardad kergelt õliga üle ning grillige neid grillil igalt poolt, u 5 minutit või kuni kana on küpsenud.
Laske kanal 3 minutit jahtuda. Pita jaoks eemaldage kana varrastelt ning valmistage maitsev võileib.
Kalorid: 196kcalSüsivesikud: 5gValgud: 22gRasvad: 9gKüllastunud rasvhapped: 1gKolesterool: 65mgSool: 395mgPotassium: 413mgKiudained: 1gSugar: 0.3gA-Vitamiin: 158IUC-Vitamiin: 2mgKaltsium: 38mgRaud: 1mgMagneesium: 32mg