India võikana on tuntud indiapärane roog, mis on ka Eestis populaarseks saanud. India võikana on sarnane teisele india köögi roale Tikka Masala, ning on üks populaarsematest India roogadest üle kogu maailma.
Nüüd on seda mõnusat võikana lihtne ka kodus valmistada, mis saab kindlasti teie lemmikuks ja konkureerib restoranides saadavaga. See aromaatne karrikaste soovib vaid mõnda indiapärast maitseainet, mida on ka tänapäeval poodidest väga lihtne leida.
Võikana pärineb 1940. aastate Põhja-Indiast ning originaalselt kannab nime murgh makhani. Tavapärane nimetus võikana tuleneb asjaolust, et see maitsev kaste, milles on marineeritud kanafilee tükid, on mõnusalt võine ja kreemine. Paljud restoranid lisavad kastmele juurde suurtes kogustes võid, kuid siin retseptis on eelistatud kastme alguses Ghee kasutamist, mis on oma olemuselt selitatud või. Seega ei tundu see kaste nii raske ja rasvane, kuid on sama maitsev.
Kanafileed võite julgelt marineerida ka aja olemasolu korral üleöö, mis kindlustab veelgi tugevama ja parema maitse. Samuti kohandage tšillipulbri lisamist oma soovi järgi, eriti kui sööjate hulgas on lapsi, kes vürtsikat toitu ei eelista.