Parimad Retseptid logo

Huevos Rancheros (retsept)

Viimati uuendatud: 06/11/2024
Keskmine hinnang: 5 (1 hääl)

Huevos Rancheros retsept

Huevos Rancheros ehk “rantšomehe munad” on tõeline Mehhiko hommikusöögi klassika.

Seda toitvat ja maitsvat rooga serveeritakse traditsiooniliselt maisitortilladel, millele on lisatud praemuna ja rikkalik salsakaste. Huevos Rancheros pakub kõike, mida üks täiuslik hommikusöök vajab – valgurikkust, maitseküllust ja mugavust.

Erilised Maitsed ja Koostisosad

Roog hõlmab mitmekülgseid koostisosi, mille hulka kuuluvad tihti ka oad, mis lisavad veelgi toiteväärtust. Värske tomatipõhine pico de gallo ja särtsakas salsa loovad maitsete tasakaalu, muutes iga ampsu värskendavaks. Munade praadimine õlis annab neile mõnusalt krõbeda serva, mis tasakaalustab pehmeid tortiljasid ja külluslikku kastet. Kui tomatid on hooajalised, lisab värske pico de gallo roale erilise värskuse ja maitsesügavuse.

Nõuanded Parima Huevos Rancheros’e Valmistamiseks

  1. Kasutage värskeid koostisosi: Värsked tomatid ja kvaliteetne salsa toovad esile selle roa ehtsa maitse.
  2. Praadige munad krõbedaks: Oliiviõlis praetud munad annavad täiusliku krõbeda tekstuuri, mis täiustab maitsete kombinatsiooni.
  3. Serveerige kohe: Huevos Rancheros on parim kohe pärast valmistamist, kui kõik komponendid on värsked ja aromaatsed.

Huevos Rancheros on roog, mis sobib igale hommikusöögiarmastajale – olgu siis kiireks eineks või nädalavahetuse mõnusaks brunch’iks.

Huevos Rancheros

Huevos rancheros on taimetoiduline Mehhiko hommikusöök munade, tortillade ja salsaga. Retseptist saad 4 rikkalikku, kuid tagasihoidlikku portsjonit ühe tortilla ja ühe muna kohta.
Keskmine hinnang: 5 (1 hääl)
Prindi Pin Kommenteeri
Ettevalmistuse aeg: 25 minutes
Küpsetusaeg: 20 minutes
Aeg kokku: 45 minutes
Portsionit: 4

Koostisosad 

Pico de gallo

  • 2 keskmist küpset tomatit
  • 60 ml peeneks hakitud valget sibulat
  • 60 ml hakitud värsket koriandrit
  • 2 spl laimimahla
  • ¼ tl peeneteralist meresoola

Küpsetatud oad

  • 2 tl ekstra-neitsioliiviõli
  • 40 g sibulat peeneks hakitud
  • ¼ tl peeneteralist meresoola
  • 1 tl jahvatatud vürtsköömneid
  • 425 g musti või pintoube loputatud ja nõrutatud (või 255 g keedetud ube)
  • 60 ml vett
  • värskelt jahvatatud musta pipart maitse järgi
  • ½ tl laimimahla

Kõik muu

  • 340 g punast salsat kas kodune või purgist
  • 4 tl ekstra-neitsioliiviõli
  • 4 muna
  • 4 maisitortillat
  • 60 g riivitud Monterey Jack juustu valikuline
  • värskelt jahvatatud musta pipart

Valikulised lisandid

  • purustatud Cotija või feta juust
  • viilutatud avokaado
  • hakitud koriander
  • tšillikaste

Valmistamine

Pico de gallo

  1. Segage keskmises kausis kokku tükeldatud tomatid, sibul, koriander, laimimahl ja sool. Asetage kõrvale.

Küpsetatud oad

  1. Soojendage oliiviõli väikeses kastrulis keskmisel kuumusel. Lisage hakitud sibul ja sool. Keetke aeg-ajalt segades umbes 3-6 minutit, kuni sibul on pehmenenud ja muutub läbikumavaks.
  2. Lisage köömned ja küpsetage pidevalt segades umbes 30 sekundit.
  3. Valage sisse nõrutatud oad ja vesi. Segage, katke kaanega ja keetke 5 minutit.
  4. Vähendage kuumust madalale, eemaldage kaas ja purustage pudrunuia või kahvli tagaküljega vähemalt pool ubadest.
  5. Jätkake ubade keetmist ilma kaaneta, pidevalt segades, veel 2-3 minutit, kuni oad paksenevad.
  6. Võtke pott tulelt ja segage sisse pipar ja laimimahl. Proovige ja lisage vajadusel veel soola, pipart või laimimahla. Kui oad tunduvad kuivad, lisage väga väike lonks vett ja segage. Katke kinni, kuni olete valmis serveerimiseks.

Salsa

  1. Valage salsa keskmise suurusega kastrulisse. Kuumutage aeg-ajalt segades keemiseni ja seejärel vähendage kuumust madalale. Hoidke madalal tulel kuni serveerimiseni.
  2. Soojendage väikesel pannil keskmisel kuumusel iga tortilla eraldi, keerates seda vajaduse korral ümber.
  3. Asetage iga tortilla eraldi taldrikule ning määrige peale küpsetatud ubade segu. Juustu kasutamisel puistage seda iga tortilla peale. Asetage kõrvale.

Praetud munad

  1. Valage pannile keskmisel kuumusel 1 tl oliiviõli. Lööge ettevaatlikult üks muna pannile, ilma et munakollane puruneks.
  2. Praadige muna, kuni munavalge on tahenenud ja munakollane on küpsetatud soovitud küpsusastmeni.
  3. Asetage praetud muna ettevalmistatud tortilla peale ja korrake ülejäänud munadega.
  4. Tõstke igale taldrikule umbes veerand soojendatud salsat ning pico de gallot, jättes tomatimahlad kaussi.
  5. Puistake peale värskelt jahvatatud musta pipart ja lisage võimalikke lisakaunistusi. Serveerige kohe.

Teie isiklikud märkmed

Proovisite seda retsepti?Märkige @Parimad_Retseptid või lisage tag #parimadretseptid!

Veel retsepte kategoorias - Soolased pirukad ja küpsetised

    5 from 1 vote (1 rating without comment)
    Lisa kommentaar

    Sinu e-postiaadressi ei avaldata. Nõutavad väljad on tähistatud *-ga

    Retsepti hinnang




    Maksimaalne faili üleslaadimise suurus: 10 MB. Saate üles laadida: pilt, video. Pane failid siia