Huevos Rancheros ehk “rantšomehe munad” on tõeline Mehhiko hommikusöögi klassika.
Seda toitvat ja maitsvat rooga serveeritakse traditsiooniliselt maisitortilladel, millele on lisatud praemuna ja rikkalik salsakaste. Huevos Rancheros pakub kõike, mida üks täiuslik hommikusöök vajab – valgurikkust, maitseküllust ja mugavust.
Erilised Maitsed ja Koostisosad
Roog hõlmab mitmekülgseid koostisosi, mille hulka kuuluvad tihti ka oad, mis lisavad veelgi toiteväärtust. Värske tomatipõhine pico de gallo ja särtsakas salsa loovad maitsete tasakaalu, muutes iga ampsu värskendavaks. Munade praadimine õlis annab neile mõnusalt krõbeda serva, mis tasakaalustab pehmeid tortiljasid ja külluslikku kastet. Kui tomatid on hooajalised, lisab värske pico de gallo roale erilise värskuse ja maitsesügavuse.
Nõuanded Parima Huevos Rancheros’e Valmistamiseks
- Kasutage värskeid koostisosi: Värsked tomatid ja kvaliteetne salsa toovad esile selle roa ehtsa maitse.
- Praadige munad krõbedaks: Oliiviõlis praetud munad annavad täiusliku krõbeda tekstuuri, mis täiustab maitsete kombinatsiooni.
- Serveerige kohe: Huevos Rancheros on parim kohe pärast valmistamist, kui kõik komponendid on värsked ja aromaatsed.
Huevos Rancheros on roog, mis sobib igale hommikusöögiarmastajale – olgu siis kiireks eineks või nädalavahetuse mõnusaks brunch’iks.
Pico de gallo
Segage keskmises kausis kokku tükeldatud tomatid, sibul, koriander, laimimahl ja sool. Asetage kõrvale.
Küpsetatud oad
Soojendage oliiviõli väikeses kastrulis keskmisel kuumusel. Lisage hakitud sibul ja sool. Keetke aeg-ajalt segades umbes 3-6 minutit, kuni sibul on pehmenenud ja muutub läbikumavaks.
Lisage köömned ja küpsetage pidevalt segades umbes 30 sekundit.
Valage sisse nõrutatud oad ja vesi. Segage, katke kaanega ja keetke 5 minutit.
Vähendage kuumust madalale, eemaldage kaas ja purustage pudrunuia või kahvli tagaküljega vähemalt pool ubadest.
Jätkake ubade keetmist ilma kaaneta, pidevalt segades, veel 2-3 minutit, kuni oad paksenevad.
Võtke pott tulelt ja segage sisse pipar ja laimimahl. Proovige ja lisage vajadusel veel soola, pipart või laimimahla. Kui oad tunduvad kuivad, lisage väga väike lonks vett ja segage. Katke kinni, kuni olete valmis serveerimiseks.
Salsa
Valage salsa keskmise suurusega kastrulisse. Kuumutage aeg-ajalt segades keemiseni ja seejärel vähendage kuumust madalale. Hoidke madalal tulel kuni serveerimiseni.
Soojendage väikesel pannil keskmisel kuumusel iga tortilla eraldi, keerates seda vajaduse korral ümber.
Asetage iga tortilla eraldi taldrikule ning määrige peale küpsetatud ubade segu. Juustu kasutamisel puistage seda iga tortilla peale. Asetage kõrvale.
Praetud munad
Valage pannile keskmisel kuumusel 1 tl oliiviõli. Lööge ettevaatlikult üks muna pannile, ilma et munakollane puruneks.
Praadige muna, kuni munavalge on tahenenud ja munakollane on küpsetatud soovitud küpsusastmeni.
Asetage praetud muna ettevalmistatud tortilla peale ja korrake ülejäänud munadega.
Tõstke igale taldrikule umbes veerand soojendatud salsat ning pico de gallot, jättes tomatimahlad kaussi.
Puistake peale värskelt jahvatatud musta pipart ja lisage võimalikke lisakaunistusi. Serveerige kohe.