Parimad Retseptid logo

Hautatud põdraliha (retsept)

Viimati uuendatud: 03/10/2023
Keskmine hinnang: 5 (1 hääl)

Hautatud põdraliha retsept

Selles maitsvas hautises on põdraliha mõnusalt õrn ja kergesti lagunev, mistõttu liha lausa sulab suus. Siin hautises on ka palju maitsvaid ja tervislikke köögivilju, mis koos rammusa põdralihaga annab rikkaliku ja maitseküllase elamuse.

Selleks, et saada eriti õrn hautatud põdraliha, on soovitatav enne hautamist eemaldada kogu sidekude ja liha eelnevalt väljastpoolt praadida. Sidekude on see heledat tooni kude, mis jookseb läbi põdraliha. Kui seda ei eemaldata, siis läheb see küpsetamisel kõvaks ja kummiseks ning liha läheb selle ümber rulli. Seega on selle hautise jaoks hea sidekude eemaldada ning põdraliha paari cm suurusteks tükkideks lõigata.

Hautatud põdraliha

Siin on parim retsept koduse ja rammusa põdralihahautise tegemiseks, kus liha on õrn ja suussulav ning köögiviljadega koos annab suurepärase koosluse.
Keskmine hinnang: 5 (1 hääl)
Prindi Pin Kommenteeri
Ettevalmistuse aeg: 15 minutes
Küpsetusaeg: 1 hour 15 minutes
Aeg kokku: 1 hour 30 minutes
Portsionit: 7
Kalorid: 227kcal

Koostisosad 

  • 450 g tükeldatud põdraliha ilma sidekoeta
  • 1 spl oliiviõli
  • 3 tükeldatud keskmist kartulit
  • 250 g tükeldatud porgandit
  • 100 g hakitud sellerit
  • 1 tükeldatud suur sibul
  • 2 hakitud küüslauguküünt
  • 2 tl Itaalia maitseainesegu
  • 1 tl soola
  • ¾ tl musta pipart
  • 500 g purustatud tomateid
  • 1 l veiseliha puljongit
  • 1 tl Worcestershire kastet

Valmistamine

  1. Tükeldage põdraliha ning eemaldage sidekude.
  2. Kuumutage suures potis oliiviõli.
  3. Kui õli on kuum, praadige potis põdraliha 5-7 minutit, kuni liha hakkab pruunistuma. Eemaldage põdraliha potist ja asetage kõrvale.
  4. Lisage potti kooritud ja tükeldatud kartul, porgand, seller ja sibul. Praadige köögivilju umbes 8-10 minutit.
  5. Lisage juurde küüslauk, maitseained, sool ja pipar ning hautage veel 1 minut. Lisage juurde purustatud tomatid, puljong ja Worcestershire kaste. Lõpuks pange põdraliha potti tagasi. Segage hästi läbi ja laske hautisel keema tõusta.
  6. Kui hautis hakkab keema, keerake kuumus madalale ning katke pott kaanega. Hautage 1-2 tundi, kuni põdraliha on õrn ja küpsenud.

Toitumisalane teave

Kalorid: 227kcalSüsivesikud: 28gValgud: 20gRasvad: 4gKüllastunud rasvhapped: 1gKolesterool: 55mgSool: 1052mgPotassium: 1079mgKiudained: 5gSugar: 7gA-Vitamiin: 6198IUC-Vitamiin: 29mgKaltsium: 82mgRaud: 5mgMagneesium: 63mg

Teie isiklikud märkmed

Proovisite seda retsepti?Märkige @Parimad_Retseptid või lisage tag #parimadretseptid!

Veel retsepte kategoorias - Liharoad

    5 from 1 vote (1 rating without comment)
    Lisa kommentaar

    Sinu e-postiaadressi ei avaldata. Nõutavad väljad on tähistatud *-ga

    Retsepti hinnang




    Maksimaalne faili üleslaadimise suurus: 10 MB. Saate üles laadida: pilt, video. Pane failid siia

    Populaarsed retseptid:
    Toitumisalane teave
    Kalorid
    227
    % päevasest väärtusest *
    Rasvad
     
    4
    g
    6
    %
    Küllastunud rasvhapped
     
    1
    g
    6
    %
    Kolesterool
     
    55
    mg
    18
    %
    Sool
     
    1052
    mg
    46
    %
    Potassium
     
    1079
    mg
    31
    %
    Süsivesikud
     
    28
    g
    9
    %
    Kiudained
     
    5
    g
    21
    %
    Sugar
     
    7
    g
    8
    %
    Valgud
     
    20
    g
    40
    %
    A-Vitamiin
     
    6198
    IU
    124
    %
    C-Vitamiin
     
    29
    mg
    35
    %
    Kaltsium
     
    82
    mg
    8
    %
    Raud
     
    5
    mg
    28
    %
    Magneesium
     
    63
    mg
    16
    %
    * Protsendiline päevane väärtus põhineb 2000 kcal energiakulul. Teie igapäevane väärtus võib olla kõrgem või madalam sõltuvalt teie päevasest kalorite vajadusest.