Selles maitsvas hautises on põdraliha mõnusalt õrn ja kergesti lagunev, mistõttu liha lausa sulab suus. Siin hautises on ka palju maitsvaid ja tervislikke köögivilju, mis koos rammusa põdralihaga annab rikkaliku ja maitseküllase elamuse.
Selleks, et saada eriti õrn hautatud põdraliha, on soovitatav enne hautamist eemaldada kogu sidekude ja liha eelnevalt väljastpoolt praadida. Sidekude on see heledat tooni kude, mis jookseb läbi põdraliha. Kui seda ei eemaldata, siis läheb see küpsetamisel kõvaks ja kummiseks ning liha läheb selle ümber rulli. Seega on selle hautise jaoks hea sidekude eemaldada ning põdraliha paari cm suurusteks tükkideks lõigata.
Tükeldage põdraliha ning eemaldage sidekude.
Kuumutage suures potis oliiviõli.
Kui õli on kuum, praadige potis põdraliha 5-7 minutit, kuni liha hakkab pruunistuma. Eemaldage põdraliha potist ja asetage kõrvale.
Lisage potti kooritud ja tükeldatud kartul, porgand, seller ja sibul. Praadige köögivilju umbes 8-10 minutit.
Lisage juurde küüslauk, maitseained, sool ja pipar ning hautage veel 1 minut. Lisage juurde purustatud tomatid, puljong ja Worcestershire kaste. Lõpuks pange põdraliha potti tagasi. Segage hästi läbi ja laske hautisel keema tõusta.
Kui hautis hakkab keema, keerake kuumus madalale ning katke pott kaanega. Hautage 1-2 tundi, kuni põdraliha on õrn ja küpsenud.
Kalorid: 227kcalSüsivesikud: 28gValgud: 20gRasvad: 4gKüllastunud rasvhapped: 1gKolesterool: 55mgSool: 1052mgPotassium: 1079mgKiudained: 5gSugar: 7gA-Vitamiin: 6198IUC-Vitamiin: 29mgKaltsium: 82mgRaud: 5mgMagneesium: 63mg