Flammkuchen on saksa-prantsuse traditsiooniline roog, mis oma olemuselt on pitsale sarnane soolane küpsetis, millel on tohutult palju erinevaid võimalusi ja variatsoone selle valmistamisel.
Flammkuchenit kutsutakse ka kui “Flambee” või “Flammekueche”, mis tõlgituna tähendab leegikooki. See on saksa ja prantsusepärane lameleib, mille peal on hapukoor, sibul ja peekon. Vahetevahel kutsutakse seda ka Saksa pitsaks. Seda leidub palju Saksa supermarketites külmutatud kujul koos traditsiooniliste pitsadega. Kodus valmistatud flammkuchen on aga vaieldamatult kõige parem.
Eelsoojendage ahi 250 kraadini.
Segage kausis kokku creme fraiche ja hapukoor. Maitsestage soola ja pipraga. Asetage kõrvale.
Viilutage sibulad õhukesteks viiludeks. Asetage need kaussi ning katke veidi veega. Kuumutage neid mikrolaineahjus 1 minut. See hoiab ära sibulate kõrbemise ahjus.
Segage kausis kokku vesi, oliiviõli, sool ja jahu kuni saate ühtlase taina.
Jagage tainas kergelt jahusel pinnal kaheks. Rullige mõlemad suuremaks u 3mm paksusega ristkülikuks. Asetage tainas ahjupannil küpsetuspaberile.
Määrige hapukooresegu üle taina. Jätke umbes 1/2 cm äärest katmata. Puistake ühtlaselt peale viilutatud sibul ja peekon.
Küpsetage ahjus 10-15 minutit, kuni ääred muutuvad kuldseks ja krõbedaks. Kontrollige, et ka keskelt oleks küpsenud.
Serveerige soojalt soovi korral koos murulauguga.
Kalorid: 931kcalSüsivesikud: 109gValgud: 22gRasvad: 45gKüllastunud rasvhapped: 14gKolesterool: 63mgSool: 357mgPotassium: 465mgKiudained: 5gSugar: 7gA-Vitamiin: 463IUC-Vitamiin: 10mgKaltsium: 102mgRaud: 6mgMagneesium: 51mg