Parimad Retseptid logo

Demi-Glace kaste (retsept)

Viimati uuendatud: 18/10/2023
Keskmine hinnang: 5 (1 hääl)

Demi-Glace kaste retsept

Demi-Glace kaste on traditsiooniline ja rikkalik pruun kaste, mis on enamasti tehtud puljongi baasil ja väikse koguse sherriga. See pärineb Prantsuse köögist ning sobib ideaalselt erinevatele lihatoitudele.

Demi-Glace kaste

Traditsiooniline Demi-Glace’i kastet valmistatakse kombineerides pool tüüpilisest pruunist kastmest ja pool pruunist puljongist (näiteks veiselihapuljongist) ning seejärel seda keetes, kuni see on poole võrra vähenenud.

Demi-Glace on suurepärane kaste, mida serveerida punase liha ja grillitud pihvide juurde. Ainus keeruline asi on see, et selle valmistamine nullist võib olla üsna aeganõudev. Tõelised prantsuse köögi entusiastid võivad tõsta kulme, kui kasutada poest ostetud veiselihapuljongit. Kuid tegelikkus on see, et kui midagi on liiga raske valmistada, siis tõenäoliselt te seda ka ei tee. Seega see retsept kasutab poest ostetud puljongit ja seeläbi säästab tohutult aega.

Demi-Glace kaste

Traditsiooniline Demi-Glace kaste võtab tavaliselt algusest peale valmistades tunde, kui siin on lihtne ja kodune viis seda maitsvat kastet lihale oma kodus valmistada.
Keskmine hinnang: 5 (1 hääl)
Prindi Pin Kommenteeri
Ettevalmistuse aeg: 15 minutes
Küpsetusaeg: 1 hour 30 minutes
Aeg kokku: 1 hour 45 minutes
Portsionit: 8
Kalorid: 65kcal

Koostisosad 

  • 1 loorberileht
  • 1 tl kuivatatud tüümiani
  • 7 peterselli vart
  • 10 musta pipra tera
  • 2 spl selitatud võid
  • 70 g hakitud sibulat
  • 40 g hakitud sellerit
  • 40 g hakitud porgandit
  • 30 g nisujahu
  • 1 ¼ l veiseliha puljongit
  • maitsestamiseks soola

Valmistamine

  1. Asetage loorberileht, tüümian, peterselli varred ja pipraterad väikesele marliriide tükile. Siduge see nööriga kinni kotikeseks.
  2. Kuumutage potis või ning lisage juurde sibul, seller ja porgand. Praadige mõned minutit, kuni sibul muutub läbipaistvaks.
  3. Segage sisse jahu. Kuumutage veel 3 minutit pidevalt segades, kuni jahu on veidi pruunistunud.
  4. Segage sisse 750 ml veiseliha puljongit.
  5. Laske segul keema minna. Seejärel keerake kuumus madalaks ning asetage kastme sisse marli kotike koos maitseainetega. Keetke 20 minutit või kuni kogu kastme kogus on kolmandiku võrra vähenenud.
  6. Eemaldage pott pliidilt ning võtke ära marli kotike. Valage kaste ettevaatlikult läbi sõela ja marliriide ning vajutage õrnalt köögiviljadele, et kogu vedelik kätte saada.
  7. Asetage kaste tagasi pliidile, lisage juurde ülejäänud puljong ning marli kotike maitseainetega.
  8. Laske kastmel uuesti keema minna ning keetke madalal kuumusel umbes 50 minutit, või kuni kaste on poole võrra vähenenud.
  9. Visake marli kotike ära. Filtreerige kaste läbi uue sõela ja marliriide.
  10. Maitsestage soovi järgi soolaga.

Toitumisalane teave

Kalorid: 65kcalSüsivesikud: 5gValgud: 2gRasvad: 4gKüllastunud rasvhapped: 3gKolesterool: 10mgSool: 598mgPotassium: 139mgKiudained: 1gSugar: 1gA-Vitamiin: 938IUC-Vitamiin: 2mgKaltsium: 20mgRaud: 1mgMagneesium: 7mg

Teie isiklikud märkmed

Proovisite seda retsepti?Märkige @Parimad_Retseptid või lisage tag #parimadretseptid!

Veel retsepte kategoorias - Kastmed

    5 from 1 vote (1 rating without comment)
    Lisa kommentaar

    Sinu e-postiaadressi ei avaldata. Nõutavad väljad on tähistatud *-ga

    Retsepti hinnang




    Maksimaalne faili üleslaadimise suurus: 10 MB. Saate üles laadida: pilt, video. Pane failid siia

    Populaarsed retseptid:
    Toitumisalane teave
    Kalorid
    65
    % päevasest väärtusest *
    Rasvad
     
    4
    g
    6
    %
    Küllastunud rasvhapped
     
    3
    g
    19
    %
    Kolesterool
     
    10
    mg
    3
    %
    Sool
     
    598
    mg
    26
    %
    Potassium
     
    139
    mg
    4
    %
    Süsivesikud
     
    5
    g
    2
    %
    Kiudained
     
    1
    g
    4
    %
    Sugar
     
    1
    g
    1
    %
    Valgud
     
    2
    g
    4
    %
    A-Vitamiin
     
    938
    IU
    19
    %
    C-Vitamiin
     
    2
    mg
    2
    %
    Kaltsium
     
    20
    mg
    2
    %
    Raud
     
    1
    mg
    6
    %
    Magneesium
     
    7
    mg
    2
    %
    * Protsendiline päevane väärtus põhineb 2000 kcal energiakulul. Teie igapäevane väärtus võib olla kõrgem või madalam sõltuvalt teie päevasest kalorite vajadusest.