Parimad Retseptid logo

Cordon Bleu (retsept)

Viimati uuendatud: 07/11/2023
Keskmine hinnang: 4 (2 häält)

Cordon Bleu retsept

Cordon Bleu on klassikaline krõbe liharoog, mis on oma olemuselt kanaliha juustu ja singi täidisega ning kaetud krõbeda riivsaiaga. See jätab mulje, nagu see oleks praetud, kuigi tegelikult küpsetatakse siin retseptis seda ahjus.

Klassikalist Cordon Bleud valmistatakse nii, et kana rinnafilee tambitakse õhukeseks kihiks, millele kantakse singi ja juustu viilud, rullitakse üheks rulliks, kastetakse esmalt jahusse, seejärel munasse ja siis riivsaia sisse. Enamasti seda praetakse õlis, kuid siin retseptis küpsetatakse seda maitsvat kanarooga ahjus.

Siin retseptis on tehtud kokkamine eriti lihtsaks, et saada sama Cordon Bleu efekti, lõika kana rinnafileesse sälk, kuhu saad lihtsalt vahele panna juustu ja singi viilud, ning tulemus on sama hea!

Cordon Bleu

Lihtne ja kerge versioon klassikalisest kanaliharoast Cordon Blue, kus on mõnus ja krõbe küpsetatud kanaliha koos hõrgu singi ja juustuga.
Keskmine hinnang: 4 (2 häält)
Prindi Pin Kommenteeri
Ettevalmistuse aeg: 15 minutes
Küpsetusaeg: 30 minutes
Aeg kokku: 45 minutes
Portsionit: 2
Kalorid: 1066kcal

Koostisosad 

Cordon Bleu

  • 80 g riivsaia
  • õli spreid
  • 2 väikest kana rinnafileed
  • soola ja pipart
  • 4 viilu juustu
  • 4 viilu sinki
  • 1 muna
  • 2 spl jahu

Dijoni kaste

  • 1 ½ spl võid
  • 1 ½ spl jahu
  • 300 ml piima
  • 2 spl Dijoni sinepit
  • 3 spl parmesani riivjuustu

Valmistamine

  1. Eelsoojendage ahi 200 kraadini.
  2. Jaotage riivsai küpsetuspaberiga küpsetuspannile ning laske peale õli spreid. Küpsetage ahjus 3 minutit, kuni kergelt kuldne. Asetage riivsai kaussi.
  3. Lõigake iga kana rinnafileesse keskele lõige, et saaks vahele singi ja juustu viilud asetada. Voltige juust ja sink pooleks ning pange filees olevasse lõhesse. Sulgege kana mõne hambaorgiga. Maitsestage soola ja pipraga.
  4. Segage kokku muna ja jahu. Kastke kanaliha muna ja jahu segusse ning seejärel riivsaia sisse. Asetage täidetud kana tükid küpsetuspannile ja pihustage spreiga peale õli.
  5. Küpsetage kana ahjus 25-30 minutit, kuni kuldpruun ja läbi küpsenud. Eemaldage hambaorgid.
  6. Kastme jaoks kuumutage väikses potis või. Lisage juurde jahu ning segage läbi ja kuumutage 1 minut. Lisage pool piimast ning segage läbi, kuni kaste on ühtlane. Seejärel lisage ülejäänud piim ja kastme koostisosad ning kuumutage 3 minutit.

Toitumisalane teave

Kalorid: 1066kcalSüsivesikud: 49gValgud: 91gRasvad: 55gKüllastunud rasvhapped: 26gKolesterool: 363mgSool: 2029mgPotassium: 1426mgKiudained: 3gSugar: 11gA-Vitamiin: 1330IUC-Vitamiin: 3mgKaltsium: 790mgRaud: 5mgMagneesium: 137mg

Teie isiklikud märkmed

Proovisite seda retsepti?Märkige @Parimad_Retseptid või lisage tag #parimadretseptid!

Veel retsepte kategoorias - Liharoad

    4 from 2 votes (2 ratings without comment)
    Lisa kommentaar

    Sinu e-postiaadressi ei avaldata. Nõutavad väljad on tähistatud *-ga

    Retsepti hinnang




    Maksimaalne faili üleslaadimise suurus: 10 MB. Saate üles laadida: pilt, video. Pane failid siia

    Populaarsed retseptid:
    Toitumisalane teave
    Kalorid
    1066
    % päevasest väärtusest *
    Rasvad
     
    55
    g
    85
    %
    Küllastunud rasvhapped
     
    26
    g
    163
    %
    Kolesterool
     
    363
    mg
    121
    %
    Sool
     
    2029
    mg
    88
    %
    Potassium
     
    1426
    mg
    41
    %
    Süsivesikud
     
    49
    g
    16
    %
    Kiudained
     
    3
    g
    13
    %
    Sugar
     
    11
    g
    12
    %
    Valgud
     
    91
    g
    182
    %
    A-Vitamiin
     
    1330
    IU
    27
    %
    C-Vitamiin
     
    3
    mg
    4
    %
    Kaltsium
     
    790
    mg
    79
    %
    Raud
     
    5
    mg
    28
    %
    Magneesium
     
    137
    mg
    34
    %
    * Protsendiline päevane väärtus põhineb 2000 kcal energiakulul. Teie igapäevane väärtus võib olla kõrgem või madalam sõltuvalt teie päevasest kalorite vajadusest.