Cordon Bleu on klassikaline krõbe liharoog, mis on oma olemuselt kanaliha juustu ja singi täidisega ning kaetud krõbeda riivsaiaga. See jätab mulje, nagu see oleks praetud, kuigi tegelikult küpsetatakse siin retseptis seda ahjus.
Klassikalist Cordon Bleud valmistatakse nii, et kana rinnafilee tambitakse õhukeseks kihiks, millele kantakse singi ja juustu viilud, rullitakse üheks rulliks, kastetakse esmalt jahusse, seejärel munasse ja siis riivsaia sisse. Enamasti seda praetakse õlis, kuid siin retseptis küpsetatakse seda maitsvat kanarooga ahjus.
Siin retseptis on tehtud kokkamine eriti lihtsaks, et saada sama Cordon Bleu efekti, lõika kana rinnafileesse sälk, kuhu saad lihtsalt vahele panna juustu ja singi viilud, ning tulemus on sama hea!
Eelsoojendage ahi 200 kraadini.
Jaotage riivsai küpsetuspaberiga küpsetuspannile ning laske peale õli spreid. Küpsetage ahjus 3 minutit, kuni kergelt kuldne. Asetage riivsai kaussi.
Lõigake iga kana rinnafileesse keskele lõige, et saaks vahele singi ja juustu viilud asetada. Voltige juust ja sink pooleks ning pange filees olevasse lõhesse. Sulgege kana mõne hambaorgiga. Maitsestage soola ja pipraga.
Segage kokku muna ja jahu. Kastke kanaliha muna ja jahu segusse ning seejärel riivsaia sisse. Asetage täidetud kana tükid küpsetuspannile ja pihustage spreiga peale õli.
Küpsetage kana ahjus 25-30 minutit, kuni kuldpruun ja läbi küpsenud. Eemaldage hambaorgid.
Kastme jaoks kuumutage väikses potis või. Lisage juurde jahu ning segage läbi ja kuumutage 1 minut. Lisage pool piimast ning segage läbi, kuni kaste on ühtlane. Seejärel lisage ülejäänud piim ja kastme koostisosad ning kuumutage 3 minutit.
Kalorid: 1066kcalSüsivesikud: 49gValgud: 91gRasvad: 55gKüllastunud rasvhapped: 26gKolesterool: 363mgSool: 2029mgPotassium: 1426mgKiudained: 3gSugar: 11gA-Vitamiin: 1330IUC-Vitamiin: 3mgKaltsium: 790mgRaud: 5mgMagneesium: 137mg