See Beef Wellington on mõnusalt õrn ja mahlakas veiseliha sisefilee, mis on mähitud pehmesse võisesse tainasse ja küpsetatud kuldpruuniks. Tooge see kuulus restoraniroog endale koju ning valmistage kogu perele rikkalik õhtusöök.
Mis on Beef Wellington?
Beef Wellington on algselt pärit Prantsusmaalt ja on tuntud pearoog paljudes restoranides. See on elegantne roog, mida eriti erilistel puhkudel armastatakse valmistada. Beef Wellingtoni tuumaks on veisefilee steik, sisefilee või filee mignon. Selles kasutatakse liha keskelt lõigatud osa, mis on teadaolevalt veisel kõige õrnem ja mahlasem osa. Liha mähitakse seejärel sinepikastmesse, ning omakorda seene ja proscuiotte segusse. Lõpuks mähitakse kaetud liha lehttainasse ning küpsetatakse kuldpruuniks. See retsept on palju lihtsam, kui tundub.
Beef Wellingtoni tegemisel on oluline meeles pidada järgmiseid nippe ja trikke:
- Lase lihal “puhata”. On hea, kui lasete lihal veidi seista enne järgmise kihi sisse mässimist. Siis on liha tahkem ja kergem mässida
- Siduge lihatükk kööginööriga. Sedasi on lihtsam seda pannil pruunistada.
- Määrige liha enne tainasse mässimist munaga. Selle abil jääb tainas liha külge ning ei jäta küpsemisel õhku vahele.
- Ärge mässige liha liiga tihedalt tainasse, kuid samuti ärge jätke liiga palju õhku vahele.
Maitsestage veise sisefilee julgelt soola ja pipraga. Kuumutage oliiviõli pannil ning praadige liha igalt küljelt 2-3 minutit, kuni kuldpruuniks. Asetage jahtuma.
Blenderdage seened, küüslauk ja sibul ühtlaseks püreeks. Kuumutage õli pannil ning lisage püree. Kuumutage püreed, kuni vedelik aurustub. Asetage jahtuma.
Rullige lahti toidukile ning asetage kilele prosciutto viilud ühtlase kihina. Asetage prosciutto peale seenepüree ning selle peale lihatükk. Rullige veise sisefilee tükk prosciutto ja seentega tihedalt toidukilesse. Rullige toidukile otsad kinni. Asetage külmikusse 30 minutiks jahtuma.
Eelsoojendage ahi 200 kraadini. Rullige lehttainas kergelt jahusel pinnal laiemaks. Asetage kaetud lihatükk ilma toidukileta keskele. Määrige lihatükki munaga ning seejärel mässige taina sisse ja vajutage otsad kinni. Määrige tainast pealt munaga.
Küpsetage eelsoojendatud ahjus umbes 45 minutit, kuni tainas on pealt kuldpruun. Võtke ahjust ja laske enne serveerimist 10 minutit jahtuda.
Kalorid: 581kcalSüsivesikud: 17gValgud: 29gRasvad: 44gKüllastunud rasvhapped: 15gKolesterool: 129mgSool: 229mgPotassium: 630mgKiudained: 1gSugar: 2gA-Vitamiin: 64IUC-Vitamiin: 2mgKaltsium: 26mgRaud: 4mgMagneesium: 40mg