Parimad Retseptid logo

Bao kuklid (retsept)

Viimati uuendatud: 01/11/2023
Keskmine hinnang: 5 (2 häält)

Bao kuklid retsept

Sõna bao tähendabki kuklit, nimelt on bao kuklid enamasti aurutatud ning neid tehakse paljude erinevate kujudega ning täidetakse kas magusa või soolase täidisega.

Bao kuklite valmistamiseks on vaja bambusest aurutit, kus ka tihti pelmeene samal meetodil valmistatakse. Siin on toodud lihtne retsept nende maitsvate jaapanipärase bao kuklite valmistamiseks.

Bao kuklid

Bao kuklid on pärit Jaapanist ning te saate neid kergeid hõrgutisi lihtsalt oma lemmiku soolase või magusa täidisega täita.
Keskmine hinnang: 5 (2 häält)
Prindi Pin Kommenteeri
Küpsetusaeg: 2 hours 8 minutes
Aeg kokku: 2 hours 8 minutes
Portsionit: 15 kuklit
Kalorid: 103kcal

Koostisosad 

  • 80 ml sooja vett
  • 12 ml sooja piima
  • 1 spl kuivpärmi
  • 4 spl suhkrut
  • 2 spl õli
  • 300 g nisujahu
  • ½ tl küpsetuspulbrit
  • ¼ tl soola

Valmistamine

  1. Segage kokku soe vesi, piim, kuivpärm, pool suhkrust ja õli. Laske pärmil ja suhkrul sulada ning laske segul seista 5 kuni 10 minutit, kuni pärm aktiveerub.
  2. Segage eraldi kokku jahu, suhkur, küpsetuspulber ja sool.
  3. Valage vedelad koostisosad juurde jahusegule ning segage aeglaselt, kuni saate ühtlase taina. Tainas peaks olema elastne ning väga pehme, kuid mitte kleepuma sõrmede ega kausi külge.
  4. Vormige tainast pall. Asetage see tagasi kaussi ning katke kauss toidukilega. Laske tainal kerkida 2 tundi soojas kohas, kuni see kasvab suuruselt kolmekordseks.
  5. Asetage tainas tööpinnale. Rullige sellest umbes 0,5cm paksune kiht. Kasutage klaasi või ringikujulist vormi, et lõigata tainast 14-16 ringi.
  6. Määrige veidi õli ringi ühele poolele ning seejärel voltige pooleks. Vajutage õrnalt neile peale taignarulliga ning asetage nad küpsetuspaberile. Katke kaanega ning laske veel 30 min seista.
  7. Samal ajal laske veel suures potis või pannis keema minna. Asetage bao kuklid aurutisse ning auruti ettevaatlikult keeva vee kohale. Kontrollige, et vesi ei katsuks bao kukleid. Aurutage 8-12 minutit. Kui kuklid on valmis, avage auruti kaas veidike, et lasta õhul ringi liikuda umbes 2-3 minutit.

Toitumisalane teave

Kalorid: 103kcalSüsivesikud: 19gValgud: 2gRasvad: 2gKüllastunud rasvhapped: 0.2gKolesterool: 0.1mgSool: 54mgPotassium: 25mgKiudained: 1gSugar: 3gA-Vitamiin: 1IUC-Vitamiin: 0.001mgKaltsium: 12mgRaud: 1mgMagneesium: 5mg

Teie isiklikud märkmed

Proovisite seda retsepti?Märkige @Parimad_Retseptid või lisage tag #parimadretseptid!

Veel retsepte kategoorias - Soolased pirukad ja küpsetised

    5 from 2 votes (2 ratings without comment)
    Lisa kommentaar

    Sinu e-postiaadressi ei avaldata. Nõutavad väljad on tähistatud *-ga

    Retsepti hinnang




    Maksimaalne faili üleslaadimise suurus: 10 MB. Saate üles laadida: pilt, video. Pane failid siia

    Populaarsed retseptid:
    Toitumisalane teave
    Kalorid
    103
    % päevasest väärtusest *
    Rasvad
     
    2
    g
    3
    %
    Küllastunud rasvhapped
     
    0.2
    g
    1
    %
    Kolesterool
     
    0.1
    mg
    0
    %
    Sool
     
    54
    mg
    2
    %
    Potassium
     
    25
    mg
    1
    %
    Süsivesikud
     
    19
    g
    6
    %
    Kiudained
     
    1
    g
    4
    %
    Sugar
     
    3
    g
    3
    %
    Valgud
     
    2
    g
    4
    %
    A-Vitamiin
     
    1
    IU
    0
    %
    C-Vitamiin
     
    0.001
    mg
    0
    %
    Kaltsium
     
    12
    mg
    1
    %
    Raud
     
    1
    mg
    6
    %
    Magneesium
     
    5
    mg
    1
    %
    * Protsendiline päevane väärtus põhineb 2000 kcal energiakulul. Teie igapäevane väärtus võib olla kõrgem või madalam sõltuvalt teie päevasest kalorite vajadusest.