Sõna bao tähendabki kuklit, nimelt on bao kuklid enamasti aurutatud ning neid tehakse paljude erinevate kujudega ning täidetakse kas magusa või soolase täidisega.
Bao kuklite valmistamiseks on vaja bambusest aurutit, kus ka tihti pelmeene samal meetodil valmistatakse. Siin on toodud lihtne retsept nende maitsvate jaapanipärase bao kuklite valmistamiseks.
Segage kokku soe vesi, piim, kuivpärm, pool suhkrust ja õli. Laske pärmil ja suhkrul sulada ning laske segul seista 5 kuni 10 minutit, kuni pärm aktiveerub.
Segage eraldi kokku jahu, suhkur, küpsetuspulber ja sool.
Valage vedelad koostisosad juurde jahusegule ning segage aeglaselt, kuni saate ühtlase taina. Tainas peaks olema elastne ning väga pehme, kuid mitte kleepuma sõrmede ega kausi külge.
Vormige tainast pall. Asetage see tagasi kaussi ning katke kauss toidukilega. Laske tainal kerkida 2 tundi soojas kohas, kuni see kasvab suuruselt kolmekordseks.
Asetage tainas tööpinnale. Rullige sellest umbes 0,5cm paksune kiht. Kasutage klaasi või ringikujulist vormi, et lõigata tainast 14-16 ringi.
Määrige veidi õli ringi ühele poolele ning seejärel voltige pooleks. Vajutage õrnalt neile peale taignarulliga ning asetage nad küpsetuspaberile. Katke kaanega ning laske veel 30 min seista.
Samal ajal laske veel suures potis või pannis keema minna. Asetage bao kuklid aurutisse ning auruti ettevaatlikult keeva vee kohale. Kontrollige, et vesi ei katsuks bao kukleid. Aurutage 8-12 minutit. Kui kuklid on valmis, avage auruti kaas veidike, et lasta õhul ringi liikuda umbes 2-3 minutit.
Kalorid: 103kcalSüsivesikud: 19gValgud: 2gRasvad: 2gKüllastunud rasvhapped: 0.2gKolesterool: 0.1mgSool: 54mgPotassium: 25mgKiudained: 1gSugar: 3gA-Vitamiin: 1IUC-Vitamiin: 0.001mgKaltsium: 12mgRaud: 1mgMagneesium: 5mg