Armeenia toidud on meil üha populaarsemad ning Armeenia toidu restorane tuleb ainult juurde. Õppige nüüd ka ise kodus Armeenia stiilis, mõnusate köögiviljade ja vürtsidega, maitsvat saslõkki grillima.
Meil on poelettidel igasuguseid erinevaid ja maitsvaid saslõkke. Mis eristab Armeenia saslõkki teistest? Armeenia stiilis marinaadile ei lisata tavaliselt soola ning seda ei lisata ka küpsetamise ajal. Armeenia saslõkk käib tavaliselt käsikäes koos spetsiaalse sumahhi dipikastmega. Siin retseptis kasutatakse maitsvat lambaliha, kuid seda retsepti võib rakendada ka veise ja sealiha puhul.
Segage kokku oliiviõli, sidrunimahl, vein ja küüslauk. Maitsestage soola, pipra, oregano, rosmariini ja loorberilehega. Segage liha marinaadiga läbi ning asetage suletavatasse plastikkotti. Marineerige külmikus vähemalt 24 tundi.
Eemaldage liha marinaadist ning torgake saslõkivarraste otsa. Jätke marinaad alles. Pange sibul, paprika ja seened eraldi varte otsa. Pintseldage köögiviljad üle marinaadiga.
Grillige liha ja köögiviljad, kuni need on poolküpsed. Liha ja köögiviljad küpsevad eri kiirusega. Seened saavad kõige kiiremini valmis.
Eemaldage liha ja köögiviljad varrastelt ning torgake uuesti varrastele nii, et vahelduksid liha ja köögiviljad ühel vardal. Pintseldage kõik veelkord marinaadiga üle.
Grillige, kuni liha ja köögiviljad on küpsed.
Kalorid: 444kcalSüsivesikud: 13gValgud: 37gRasvad: 28gKüllastunud rasvhapped: 6gKolesterool: 108mgSool: 167mgPotassium: 964mgKiudained: 3gSugar: 7gA-Vitamiin: 2220IUC-Vitamiin: 85mgKaltsium: 42mgRaud: 4mgMagneesium: 67mg