See värske tzatziki kaste elavdab ja kirgastab igat suvist sööki ja sobib suurepäraselt dipikastmeks! Rikkalik, kreemjas ja täis värskeid ürte, see on maitsev eriti piruka, grillitud köögiviljade, võileibade ja muu kõrvale.
Tzatziki on soolatud jogurti- ja kurgidipp, mis on valmistatud kurnatud jogurtist, hakitud kurgist, oliiviõlist, küüslaugust, sidrunimahlast, soolast ja maitsetaimedest. Autentset Kreeka tzatzikit valmistatakse enamasti lamba- või kitsejogurtist, kuid siin tzatziki retseptis kasutatakse tavalist Kreeka jogurtit. Seda on poest lihtsam leida ja see on ikka veel sellise kreemja ja paksu konsistentsiga, nagu tzatzikikastmetes soovitatakse. Hea ja suvise maitse annab sellele värske piparmünt ja till.
Selle valmistamine on tõesti imelihtne. Tuleb ainult riivida kurk, pigistada sellest vesi välja ning segada kokku kõik koostisosad värskeks ja maitsvaks dipiks!