Tom Yum on ülipopulaarne Taist pärit supp, mida leidub enamikes Aasta restoranides. Tom Yumi teeb eriliseks tema maitsev ja aromaatne puljong, mis on ka ülitervislik!
Tom Yum suppe on kahte sorti:
- Selge Tom Yum
- Kreemine Tom Yum
Kreemise Tom Yumi puhul lisatakse selgele Tom Yumile juurde aurustatud piim ja Tai tšillipastat. Mõlemad on väga populaarsed ja maitsvad.
Tom Yum supil on kaks olulist elementi: puljong ning kõik see, mis läheb supi sisse. Tom Yumi supi nii puljongi kui ka sisu oluline koostisosa on krevetid ning erinevad aromaatsed maitsetaimed ja vürtsid.
Tom Yumi suppi võite julgelt külmikus säilitada järgmisteks kordadeks ning ka sügavkülmutada. Parim on teha nii, kui säilitate puljongi ja krevetid eraldi ning pärast keetmisel lisate juurde värsked köögiviljad.
Puljong
Koorige krevetid. Astega pea ja koorik potti ning jätke sisu kõrvale.
Purustage küüslauk, tšilli ja sidrunhein ning pange potti.
Purustage kaffirlaimi lehed kätega ning lisage potti.
Lisage galangali juur, puljong ja vesi. Laske segul keema minna ning keetke 10 minutit.
Nõrutage puljong läbi sõela ning visake ära tahked tükid. Kuumutage puljongit uuesti madalal kuumusel.
Supp
Tükeldage köögiviljad. Lisage sibul ja seened ning keetke 3 minutit. Lisage tomat, keetke 1 minut.
Lisage krevetid, keetke 2 minutit.
Segage sisse suhkur ja kalakaste ning keetke veel 1 minut.
Lisage laimimahl ning maitsestage veel soovi järgi.
Serveerige värske tšilli ja koriandriga.
Kreemine Tom Yum
Lisage suhkruga supile koos ka Tai tšillipasta ja aurustatud piim. Maistestage eelmainitud viisil ning serveerige.
Kalorid: 268kcalSüsivesikud: 22gValgud: 38gRasvad: 4gKüllastunud rasvhapped: 2gKolesterool: 254mgSool: 2607mgPotassium: 1172mgKiudained: 3gSugar: 12gA-Vitamiin: 820IUC-Vitamiin: 54mgKaltsium: 257mgRaud: 3mgMagneesium: 143mg