See on lihtne ja lollikindel tatrapudru retsept, mille abil saab tatart iga kord ideaalselt keeta. Olenemata sellest, kas valmistate seda tervislikku supertoitu hommikusöögiks, lõuna- või õhtusöögiks lisandina, on siin retseptis kõik, mida peate teadma ideaalse tatrapudru valmistamiseks.
Tatar on maitsev ja gluteenivaba “supertoit”, mis on eriti populaarne ka Venemaal ja slaavi riikides, ning muidugi meil siin Eestis. Tatar on vegan, täis kiudaineid, mineraalaineid ja erinevaid vitamiine. Tatart soovitatakse meil süüa ka inimestel, kellel on rauapuudus.
Tatra valmistamiseks kulub algusest lõpuni vaid 20 minutit. Seda on tõesti lihtne valmistada. Tatrapudru hea omadus on veel see, et see hoiab teil kõhu kaua täis, aitab vähendada kolesterooli taset, veresuhkrut ning isegi aitab kaasa kaalukaotusele.
Tatrapudru valmistamise põhimõte on, et toores tatar loputatakse veega ning keedetakse vees kaanega potis, kuni kogu vesi on täielikult sisse imbunud ja aurustunud ning tatar on pehme (just nagu riisi puhulgi). Soovitame ka seda seejärel segada piimaga ning soovi korral mingi magusaine või puuviljade ja pähklitega. Hea tatrapudru valmistamiseks soovitame kasutada tatra ja vee suhet 1:3.