See küpsetatud soolakaramelli-toorjuustukoogi retsept on kombinatsioon lihtsast karamellikastmest ja lihtsast küpsetatud juustukoogist. See on rikkalik, mõnus ja ei nõua keerulisi samme ega veevanni valmistamiseks.
Küpsetatud juustukookide tekstuur on kõvem kui nende külmikusse asetatud alternatiivide oma, kuid nad on hästi kreemjad ja siidiselt pehmed samuti. Küpsetatud juustukookidel on enamasti maine, et neid on keeruline valmistada, kuid selle retsepti järgi näete, et tegelikult on selle koogi valmistamine üsna lihtne. Üks hea nipp on veel see, et siin lastakse juustukoogil ahjus pool tundi jahtuda pärast ahju väljalülitamist, et kindlustada, et kook ilusti küpsenud on.
Soolakaramell on tänapäeval magustoitudes väga populaarne ja sobib ideaalselt juustukookide peale. See on n-ö vedel kuld. Siin retseptis on väga lihtne soolakaramelli versioon, mis võtab vaid 5 minutit. Peamiseks koostisosaks on pehme karamell, nt Werthersi oma, mis on väga populaarne.
Maitsva juustukoogi põhja tegemiseks on oluline küpsiste kvaliteet. Soovitame kasutada julgelt ka Digestive küpsiseid, mis annavad hea tekstuuri. Hea tulemuse saate, kui kasutate põhja vormimisel oma sõrmi ja rusikat, vajutades segu tugevalt vastu koogivormi ning rusikanukkidega ääred tugevalt vastu vormi põhja serva.
Soolakaramell
Kuumutage väikses potis keskmisel kuumusel karamell, vahukoor ja sool. Niipea, kui koostisosad hakkavad segunema, keerake kuumus madalaks ning segage, kuni saate ühtlase segu. Laske jahtuda toatemperatuurile. Jätke alles 60 ml koogi peale niristamiseks.
Juustukook
Eelsoojendage ahi 160 kraadini.
Määrige 20cm ümmargune koogivorm rasvainega. Purustage blendriga küpsised peeneks puruks. Lisage kaneel ja ingver ning segage läbi. Lisage sulatatud või ning blenderdage, kuni saate ühtlase massi. Pange segu koogivormi ning vormige sõrmede ja rusikaga ühtlane põhi nii, et kogu põhi ja küljed oleksid kaetud.
Mikserdage kausis toorjuust, karamell (jätke 60 ml järgi) ja suhkur, kuni saate kreemise segu.
Lisage ükshaaval munad ning vanilliekstrakt ja segage ühtlaseks. Mikserdage aeglasel kiirusel veel 2 minutit. Lisage hapukoor ning segage ühtlaseks.
Valage täidis koogivormi ning tehke pealt ühtlaseks.
Asetage kook ahju ja küpsetage 55-65 minutit, või kuni keskosa on tahkunud. Lülitage ahi välja ning jättes uks veidi lahti, laske koogil ahjus jahtuda 30 minutit. Seejärel võtke kook ahjust välja ning laske toatemperatuuril jahtuda 45 minutit. Lõpuks asetage see külmikusse jahtuma.
Serveerimiseks segage järgijäänud karamellikastme sisse veidi vett ning kuumutage seda mikrolaineahjus 15 minutit. Niristage koogile peale.
Kalorid: 345kcalSüsivesikud: 27gValgud: 5gRasvad: 25gKüllastunud rasvhapped: 13gKolesterool: 85mgSool: 396mgPotassium: 124mgKiudained: 0.3gSugar: 18gA-Vitamiin: 723IUC-Vitamiin: 0.2mgKaltsium: 77mgRaud: 1mgMagneesium: 11mg