Parimad Retseptid logo

Sidrunikook beseekattega (retsept)

Viimati uuendatud: 10/08/2023
Keskmine hinnang: 5 (1 hääl)

Sidrunikook beseekattega retsept

See on parim sidrunikook beseekattega mida te proovinud olete! Hapukas ja kreemjas sidrunitäidis on kaetud kilomeetrite kõrguse vahuse beseekattega. See kook sobib ideaalselt igaks sündmuseks ning avaldab kindlasti külalistele muljet.

Sidrunikook beseekattega

Keskmine hinnang: 5 (1 hääl)
Prindi Pin Kommenteeri
Ettevalmistuse aeg: 25 minutes
Küpsetusaeg: 1 hour 30 minutes
Aeg kokku: 1 hour 55 minutes
Portsionit: 8
Kalorid: 538kcal

Koostisosad 

Põhi

  • 175 g jahu
  • 100 g soolata võid
  • ½ tl küpsetuspulbrit
  • 2 spl suhkrut
  • 2 spl jääkülma vett

Sidrunitäidis

  • 5 suurt munakollast
  • 6 spl maisitärklist
  • 260 g suhkrut
  • ¼ tl soola
  • 360 ml vett
  • 120 ml sidrunimahla
  • 2 tl sidrunikoort
  • 30 g soolata võid

Beseekiht

  • 1 spl maisitärklist
  • 80 ml vett
  • ¼ tl viinakivi
  • 125 g suhkrut
  • 5 suurt munavalget (toatemperatuuril)
  • ½ tl vaniljesuhkrut

Valmistamine

Põhi

  1. Mikserdage toasoe või suhkruga ühtlaseks.
  2. Lisage jahu ja küpsetuspulber ning näppige sõrmede vahel.
  3. Lisage vähehaaval külma vett, kuni tainas hakkab vaevu kokku hoidma. NB! Te ei pruugi kogu vett vajada. Segu on valmis, kui väike peotäis murenevat tainast hoiab kokku, kui seda sõrmedega pigistada.
  4. Suruge tainas küpsetuspaberiga vooderdatud koogivormi põhja ja äärtele ning tõstke 30 minutiks külmkappi.

Põhja küpsetamine

  1. Kuumutage ahi 190 kraadini.
  2. Vooderdage oma jahutatud koogipõhi alumiiniumfooliumiga nii, et foolium ulatuks üle servade. Tõstke peale kuumakindel raskus (nt võite kasutada kohviube).
  3. Küpsetage 20 minutit. Seejärel eemaldage foolium ja raskused ning torgake kahvliotsaga põhja sisse augud. See aitab vältida põhja mullitamist küpsemise ajal.
  4. Asetage põhi tagasi ahju ja küpsetage veel 15 minutit või kuni koorik on kergelt pruunistunud. Seejärel eemaldage ahjust ja asetage jahtuma.

Sidrunitäidis

  1. Lisage keskmise suurusega kastrulisse maisitärklis, suhkur, sool ja vesi ning vispeldage ühtlaseks. Kuumutage keskmisel kuumusel, pidevalt segades, keemiseni. Laske umbes minut või kaks keeda, kuni segu hakkab tahenema.
  2. Samal ajal vahustage munakollased heledaks vahuks.
  3. Kui maisitärklise segu on hästi paksenenud, eemaldage see tulelt. Võtke lusikatäis maisitärklisesegu ja vahustage see munakollaste hulka. Jätkake lusikatäie maisitärklisesegu lisamist, kuni olete kasutanud umbes poole maisitärklisesegust.
  4. Seejärel lisage munakollase segu koos maisitärklisega tagasi potti ning keetke uuesti keskmisel kuumusel, pidevalt segades, 3-4 minutit.
  5. Võtke tulelt ja segage hulka sidrunimahl, sidrunikoor ja või.

Beseekiht

  1. Alandage ahju temperatuuri 160 kraadini.
  2. Lahustage väikeses kastrulis maisitärklis koos külma veega. Kuumutage keskmisel kuumusel, pidevalt vispeldades, kuni segu on paksenenud. Eemaldage tulelt ja asetage kõrvale.
  3. Segage eraldi kausis omavahel kokku suhkur ja viinakivi.
  4. Vahustage munavalgeid koos vaniljesuhkruga, kuni munasegu on kergelt valkjas.
  5. Lisage aeglaselt lusikahaaval suhkrusegu ning vahustage, kuni munavalged moodustavad pehmed tipud.
  6. Vahustamist jätkates lisage lusikahaaval maisitärklisesegu, kuni munavalged on moodustanud jäigad tipud.
  7. Kuumutage sidrunitäidis uuesti keemiseni. On oluline, et täidis oleks väga kuum, et besee korralikult kinni jääks.
  8. Valage kuum sidrunitäidis ühtlaselt eelküpsetatud põhjale.
  9. Kiiresti, kasutades kummist spaatlit, tõstke munavalgesegu kuuma sidrunitäidise peale.
  10. Jälgige, et segu kinnituks koore külge. Koorik aitab beseekihile kinnitust anda ja vältida selle kokkutõmbumist.
  11. Küpsetage kooki eelsoojendatud ahjus umbes 20 minutit, kuni besee on pealt kuldpruun.
  12. Enne serveerimist laske täielikult jahtuda.

Toitumisalane teave

Kalorid: 538kcalSüsivesikud: 81gValgud: 9gRasvad: 20gKüllastunud rasvhapped: 7gKolesterool: 147mgSool: 342mgKiudained: 1gSugar: 51g

Teie isiklikud märkmed

Proovisite seda retsepti?Märkige @Parimad_Retseptid või lisage tag #parimadretseptid!

Veel retsepte kategoorias - Koogid ja keeksid

    5 from 1 vote (1 rating without comment)
    Lisa kommentaar

    Sinu e-postiaadressi ei avaldata. Nõutavad väljad on tähistatud *-ga

    Retsepti hinnang




    Maksimaalne faili üleslaadimise suurus: 10 MB. Saate üles laadida: pilt, video. Pane failid siia

    Populaarsed retseptid:
    Toitumisalane teave
    Kalorid
    538
    % päevasest väärtusest *
    Rasvad
     
    20
    g
    31
    %
    Küllastunud rasvhapped
     
    7
    g
    44
    %
    Kolesterool
     
    147
    mg
    49
    %
    Sool
     
    342
    mg
    15
    %
    Süsivesikud
     
    81
    g
    27
    %
    Kiudained
     
    1
    g
    4
    %
    Sugar
     
    51
    g
    57
    %
    Valgud
     
    9
    g
    18
    %
    * Protsendiline päevane väärtus põhineb 2000 kcal energiakulul. Teie igapäevane väärtus võib olla kõrgem või madalam sõltuvalt teie päevasest kalorite vajadusest.